Saadet Partisi'nden Belediyeye "kaynak" Önerisi

EDİRNE - Saadet Partisi Edirne Mahalli İdareler Başkanı Sinan Tekin, belediyenin su parası alacaklarını tahsil ederek kaynak yaratabileceği önerisinde bulundu.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri organizasyonu için borç para aradığı açıklamasında bulunduğunu anımsattı.

Edirne Belediyesinin su tahsil konusunda başarılı olamadığı için kaynak arayışında olduğunu öne süren Tekin, şunları kaydetti:

"Yatırımı, borcu, açığı borç alarak kapatmak işin kolay tarafı. Belediyenin özellikle su tahsilatı konusunda ciddi zafiyetleri var. Mesela, 2012 yılında yaklaşık 40 milyon lira su parası tahsil edilmesi gerekirken bunun ancak yarısı, yani 20 milyon lirası tahsil edilebilmiş.

Örneğin 500 liranın üzerindeki borçlular kamuoyuna açıklanması yoluyla alacakların tahsili kolaylaştırılabilir. Adının borçlular listesinde yer almasını istemeyen pek çok kişi borcunu ödeyecektir. Bu kadar su parası alacağı olan bir belediye neden borç arıyor."

Kaynak: AA