Araban İlçe Müftüsü Sevinç'ten Kandil Mesajı

Gaziantep’in Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Berat Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Araban İlçe Müftüsü Sevinç'ten Kandil Mesajı
Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Yüce Allah insanın devamlı surette yaratanla bağlantı içinde olmasına önem vermiş. Bir lütuf olarak zamanların bazısını diğerlerine nispetle daha faziletli kılmış, bizleri sonsuz ikramlarına davet ederek kulum bana dönsün bende affedeyim diye ayları, günleri, geceleri hatta saatleri vesile yapmış ki kullarının ibadetlerini kat kat mükafatlandırmak, dua ve isteklerini kabul etmek, bağışlanmalarına imkan tanımak üzere bazı zamanları kendileri için bir fırsat olarak bahşetmiştir.

İşte böyle kutlu bir zaman dilimi olan 23 Haziran Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gece Berat Kandilini idrak edecek olmanın heyecan ve mutluluğunu gönlümüzde yaşayacağımız. Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza ulaşacağımız kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandilinin, başta Araban ilçesi olmak üzere bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Cenab-ı Haktan bizleri beratını sağ elinden alanlardan eylemesini dua ve niyaz ediyorum.

Resulullah şöyle buyurdu: ‘Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman gecesinde namaz kılın, gündüzünde oruç tutun. Çünkü Allah Teala hazretleri güneşin batmasıyla dünya semasına tecelli eder ve şöyle der; bana istiğfar eden yok mu? Mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu? Rızık vereyim, belaya maruz kalan yok mu? Afiyet vereyim.

Bu hal sabaha kadar devam eder. Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve Allah'a şöyle dua etmiştir: “Azabından affına, gazabından rızana sığınır, senden yine sana sığınırım. Sana gereği gibi hamd etmekten acizim. Sen, seni sena ettiğin gibi yücesin.”
Bu gecede bu fırsatı değerlendirerek, manevi hastalıklardan, kalpleri karartan günah kirlerinden arınmaya çalışmak ve manevi duyguların sesine kulak vererek günahlara tövbe etmek gerekir. Kur’an-ı Kerim okumalı, kaza namazı kılmalı, anne ve babalarımızın gönüllerini almalıyız. Fakirlere, yoksullara yardım etmeli, çocukları sevindirmeli, geçmişlerimizi rahmetle anarak ruhlarını şad etmeliyiz. Kendimiz, ailemiz, akraba, eş ve dostlarımız, aziz milletimiz ve bütün Müslümanlar için dua etmeliyiz. Sağlıkla kavuştuğumuz bu günlerin kıymetini bilmeli ve Allah'ın lütfettiği sayısız nimetlerine şükrederek bu nimetlerin artırmasını istemeliyiz. Birbirimize sevgiyle yaklaşmalı, düşmanca davranışlardan uzak durmalıyız. Birbirimizi sevmedikçe gerçek anlamda mümin olamayacağımızı hiçbir zaman dikkatten kaçırmamalıyız. Berat Kandili’nin milletimiz, memleketimiz ve tüm mümin kardeşlerimizin arınmasına vesile olmasını diler ve temenni ederim. Tüm Müslüman kardeşlerimin ve kandilini tebrik ederim.”
Sevinç, “Araban İlçe Müftülüğü olarak Beraat Kandili münasebetiyle Aksa Cami’nde 23 Haziran Pazar günü akşam namazından sonra Berat Kandili özel programı düzenlenmiştir. Bütün cemaatimizi birlikte dua etmeye, birlikte gecenin feyzinden istifade etmeye bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA