Kızılırmak'ta Kaybolan Çocuğun Cesedine Ulaşıldı

Çorum’un Kargı ilçesinde bir otomobilin Kızılırmak nehrine uçması sonucu kaybolan iki kardeşten 5 yaşındaki Gürkan Yağlıoğlu’nun cesedine ulaştı.

Amasya’nın Suluova ilçesinden İstanbul’a giden Mehmet Aslan Yağlıoğlu (37) yönetimindeki 05 FN 280 plakalı otomobil, 3 gün önce Hacıhamza beldesi girişinde lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak Kızılırmak nehrine uçmuş, araçta bulunan sürücü Mehmet Aslan Yağlıoğlu ve eşi Neslihan Yağlıoğlu kurtulurken, 9 yaşındaki Furkan Yağlıoğlu ve kardeşi Gürkan Yağlıoğlu ise kaybolmuştu.

Olayın hemen ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda nehir sularının sürüklediği otomobil ve Kızılırmak'ta kaybolan iki kardeşten Furkan Yağlıoğlu’nun cesedine 6 saat sonra ulaşılmış, kazadan sonra anne ve babasının yardımıyla otomobilden çıkan ancak kıyıya ulaştıktan sonra dengesini kaybedip yeniden nehre düşerek akıntıya kapılan 5 yaşındaki Gürkan Yağlıoğlu'nun cesedine ulaşılamamıştı.

Çorum ve Amasya İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü dalgıç ekipleri, Samsun ve Sinop Emniyet Müdürlüğü’nden gelen dalgıç ekipleri ile Osmancık İtfaiye Müdürlüğü, jandarma ekipleri tarafından 3 gündür yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sonucunda bugün öğleden sonra Gürkan Yağlıoğlu’nun cesedine de ulaşıldı.

25 kişilik ekip tarafından 25 kilometrelik alanda botlarla yürüttükleri çalışmalar sonucu talihsiz Gürkan’ın cesedi olay yerinden yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Kargı ilçesine bağlı Demirören köyü yakınlarında ağaçlık bir alanda bulundu.

Nehirden çıkarılan Gürkan’ın cesedi Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Kargı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Gürkan’ın cesedinin sudan çıkarılışı sırasında Kargı Kaymakamı Hakan Engin ve yakınları da olay yerine geldi.
Kaynak: İHA