Chp'nin Doktor Vekillerinden Beyaz Önlüklü Basın Toplantısı

Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul Tabip Odası’na inceleme yazısı gönderilmesine tepki gösteren CHP'nin doktor vekilleri Hilal Kaplan, Aytuğ Atıcı ve Muharrem Işık, beyaz önlükle basın toplantısı düzenledi.

Chp'nin Doktor Vekillerinden Beyaz Önlüklü Basın Toplantısı
TBMM'de düzenlenen basın toplantısında CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Sağlık Bakanlığı Denetçiliği tarafından İstanbul Tabip Odası'na gönderilen inceleme yazısını okudu. Yazıda Gezi Parkı eylemlerinde İstanbul Tabip Odası tarafından koordine edilen tıbbi müdahale ve gönüllü işlemler için neden Sağlık Bakanlığı'ndan izin alınmadığı, revirlerde kimlerin görev yaptığı ve kaç hastanın revirlerde muayene ve tedavi gördüğünün sorulduğunu belirten Kaplan, "Gezi Parkı'nda insanlar ister yasadışı, ister yasal eylem yapsınlar; bizim andımızın özünde ne olursa olsun, din dil, ırk ayrımı yapmaksızın herkese her koşulda yardım etmek birinci görevimizdir. Biz böyle bir noktada Sağlık Bakanı'ndan izin almayız, almadık, bundan sonra da almayı düşünmüyoruz. Siz İstanbul Tabip Odası'na yazdığınız bu metnin bir benzerini neden Marmara ve Van Erciş depremlerinde yazmadınız? Bu iki depremde de kimseden izin almadık. Toplumsal sorumluluğumuz ve andımızın gerekliliği gibi her yerde her zaman müdahale ettik" dedi.

CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı ise konuşmasına, "Tertemiz önlüklerimizle, ak önlüklerimizle, hiç kimsenin kirletemeyeceği önlüklerimizle karşınıza çıktık" diyerek başladı.

Yazıyı eleştiren Atıcı, "Ben bir ihbarda bulunmak istiyorum size, Taksim'de hastalara müdahale eden, İçel'de hastalara müdahale eden bir isim vermek istiyorum. Bu isim Dr. Aytuğ Atıcı'dır. Sağlık Bakanlığı'ndan izin almadan sayısını bilmediğim kadar astım hastasına ventolin ilacı uyguladım, itiraf ediyorum" diye konuştu.
Kaynak: İHA