Antalya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda Konferans

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ve İl Müftülüğü’nün organizasyonu ile Antalya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlülere yönelik “Üç Aylar Ve Ramazan” konulu bir konferans düzenlendi.

Antalya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda  Konferans
“Üç Aylar ve Ramazan” konulu konferansa Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Osman Aydın, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Kurum Müdürü Mehmet Özer, Kepez Müftü Vekili M.Fatih Tunç, Döşemealtı Müftüsü Yusuf Demiryürek, Cezaevi Vaizleri katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Çelik yaptığı açılış konuşmasında; helal ve haram konusuna vurgu yaptı. Çelik, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, bu tür organizasyonların devam edeceğini belirtti.

Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Osman Aydın ise konferansta “Üç Aylar ve Ramazan”ı anlattı. Aydın, “Allah-u Teala biz kulları dünyada başıboş bırakmamış, nefsimize uyup da hatalara düşmememiz, dünya ve ahiret mutluluğuna ulaşmak için Kitaplar göndermiş, göndermiş olduğu kitapların hayata aktarılması için Peygamberler vazifelendirmiştir. Kurtuluşa erenlerden olmanın yolu ise Allah’ın isteklerine ve O’nun en son Resulü ve Nebisi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’in sünnetine tabi olmaktan geçmektedir. İşte bu üç aylar mevsimi, Allah ve Resulünün isteklerinin ne kadarını yerine getirdik ne kadarını yerine getiremediğimizin sorusuna cevap bulma zamanıdır.Allah-u Teala nasıl bir hayat geçirmemiz gerektiğini bizlere bildirirken, yapmış olduğumuz hatalardan dönmemizi istemektedir. Üç aylar dediğimiz bu zaman dilimi hatalarımızı gözden geçirmemize vesile olacak önemli fırsat aylarıdır. Bu ayların manevi etkisi o kadar büyük ki, bu zaman diliminde yapmış olduğumuz hataların farkına varabilmekteyiz. Bu aylardaki Rahmet-i İlahiye ile Ramazan’da nefsimizin tezkiye edilmesi ile her şeyi daha iyi idrak etmekteyiz. Doğrularımızı yanlışlardan, sevaplarımızı günahlardan daha iyi seçebilmekteyiz” dedi.

Hayatın her anının bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini kaydeden Aydın, “Çünkü bizler gelecekten haberdar değiliz. Ne zaman doğacağımıza karar veremediğimiz gibi bu dünya hayatından ayrılışın adı olan ölümle ne zaman buluşacağımızı da bilememekteyiz. Bu sebeple içerisinde bulunduğumuz üç ayları, yaklaşan Ramazanı ve bu ayların içerisinde bulunan mübarek geceleri fırsat olarak bilmeliyiz. Bu aylarda şu hususları yerine getirmek suretiyle feyiz ve bereketin üzerimize inzal olmasına sebep olalım” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından İmam Hatipler İrfan Keskin, Hıdır Akdeniz ve Müezzin Kayyımlar Tahir Çetin ve Yakup Ecder'den oluşan koro ilahi dinletisi sundu.
Kaynak: İHA