Bakan Yazıcı Ovit Tüneli İnşaatını İnceledi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize ve Erzurum’u birbirine bağlayacak olan 14 bin 300 metre uzunluğundaki Ovit Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu.

Bakan Yazıcı Ovit Tüneli İnşaatını İnceledi
Sabah saatlerinde Rize’nin İkizdere İlçesi sınırları içerisindeki Sivrikaya köyüne gelen Yazıcı, burada tünel şantiyesini ziyaret etti. Şantiye binasında Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Yazıcı, tünel inşaatında da incelemelerde bulundu. Yazıcı ve beraberindekiler çift tüpten oluşan tünelin T1 tüpüne girerek delme işleminin sürdüğü 570. metreye kadar ilerledi. Burada basın açıklaması yapan Yazıcı, tünelin 2015 yılı sonlarında tamamlanacağını belirterek, “Tünelin girişinden bulunduğumuz alana kadar mesafe 570 metre. Tünel çift tüp ve hem Rize istikametinden hem de Erzurum istikametinden açma çalışmaları sürüyor. Günde ortalama her tüpte 8 metre ilerleniyor. Bu tempo ile devam edilmesi halinde öngörüldüğü gibi bu muhteşem eser; ticaret bakımından, ulaşım bakımından, lojistik bakımdan gerçekten Türkiye’ye çok önemli katkı sağlayacak. Yıllardır hayali kurulan Ovit Tüneli inşallah 2015 yılı sonlarında doğru tamamlanmış olacak” dedi.

YAZICI’NIN TAKSİM ÜZÜNTÜSÜ
Yazıcı, yaptığı açıklamada yaşanan Taksim olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek şunları söyledi: “Ülkemizde alt yapı yatırımları bakımından gerçekten çok tempolu bir süreç yaşıyoruz. Birkaç gün önce İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün temeli atıldı. Ondan bir süre önce 3. hava limanının ihalesi yapıldı. Tempolu bir yürüyüşümüz var. Son günlerde, tempolu şekilde tüm insanlarımızın huzur ve güvenini gözeterek gece gündüz durmadan devam eden bir yönetim anlayışımız var. Olan bitenlerin bu tempoya pek uygun düşmediğini düşünüyorum. Bundan dolayı üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ayrıntılara girmeyeceğim. Ama olup bitenler ortada.”
Bakan Yazıcı, bir basın mensubundan fotoğraf makinesini alarak kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarının fotoğrafını çekmek istedi. Yazıcı, vizörü bulmakta güçlük çekince basın mensuplarının ikazı ve yanındakilerin hatırlatmasıyla fotoğraf çekti. Yazıcı ve beraberindekiler daha sonra tünel işçileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA