İzmir'de Duygu Yüklü Bir Etkinlik

Onbeşler Birlik Dayanışma ve Kültür Derneği ile Demokrasi Dostluk ve Dayanışma Derneği, İzmir Fuarı Gençlik Tiyatrosu’nda ‘Kuşaklar Buluşuyor’ adı altında bir etkinlik gerçekleştirdi.

İzmir'de Duygu Yüklü Bir Etkinlik
1960'lar sonrasında İzmir ve çevresinde emek, demokrasi ve sosyalizm mücadelesine katkıları unutulmayan 5 mücadele insanına plaket verilerek teşekkür edildiği etkinliğe, CHP İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Bornova Belediye Başkanı Kamil Sındır Okyay, Aliağa eski belediye başkanı ve eski milletvekili Hakkı Ülkü, CHP Parti Meclis üyesi Nazik Işık da katıldı.

Onbeşler Birlik Dayanışma Bilim ve Kültür Derneği’nin ‘Kuşaklar Buluşuyor’ adıyla birincisini yaptığı etkinlikte plaket töreni sırasında duygusal anlar yaşandı.

"ÇAPULCULAR BİZE ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ"
Sunumunu Bilgehan Oğuz’un gerçekleştirdiği etkinlikte Cemal Kıral’a plaketini veren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, “Her biri ayrı birer değer olan eski kuşak emekçilerinden biri olan Celal Kıral’a bu plaketi vermekten gurur duyuyorum. Bu plaketi Çapulcular adına veriyorum. Onlar bize bu yaşımıza rağmen o kadar çok şey öğrettiler ki onlara teşekkür etmemek elde değil. Demokratik haklarını, ifade özgürlüklerini, barış ve kardeşlik istemlerini canı gönülden destekliyorum” dedi.

Fergül Yücel’in hazırladığı belgesel filminde gösterildiği etkinlikte, Onbeşler Birlik Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Serdar Gündoğdu ile Demokrasi Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Talat Özmen de birer konuşma yaptı. Özmen konuşmasında, Taksim Gezi Parkı direnişinin gerçek bir halk direnişi ve dünyaya örnek olduğunu ifade etti.

Törenden sonra İzmir Sanat Bahçesi’nde koyu sohbetlerin yapıldığı bir kokteyl gerçekleşti.
Kaynak: İHA