Lüks Otomobil Fiyatındaki Taylar Sahiplerini Buldu

BURSA - Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Karacabey Tarım İşletmesi'nde gerçekleştirilen ihalede 58 Arap koşu tayından 42'si satıldı, 2 milyon 494 bin lira gelir elde edildi.

Karacabey Harası'nda gerçekleştirilen ve TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden'in de katıldığı ihalede, "Savaşan" isimli tay 230 bin, "Çerkesbey" 206 bin liradan Mozaik Tarım AŞ'ye satılırken, "Kafkasprensi" isimli tay ise 195 bin liraya Mevlüt Tanyiğit tarafından satın alındı.

TİGEM'in toplamda 2 milyon 494 bin lira gelir elde ettiği ihaleye, rüzgar sebebiyle huysuzlanan taylar damgasını vurdu. Satış alanında güçlükle zapt edilen taylardan biri kaçarken, bir bakıcıyı da yaraladı. 1, 2 ve 3 yaşlarındaki 58 tayın satışa sunulduğu ihalede 42'si sahibini bulurken, tayların bir yılın ardından padoklardaki yerlerini alacağı öğrenildi.

İhale sonunda katılımcılardan Mehmet Şimşek, noter huzurunda yapılan çekiliş sonucu yaklaşık 30 bin lira değerindeki "Meksikalı" isimli tayla ödüllendirildi.

Satışın ardından basın mensuplarına bilgi veren TİGEM Genel Müdürü Bilden, istedikleri şekilde ihaleyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu yıl 20 kısrak daha satın alacaklarını açıkladı.

Kaynak: AA