İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ören: 'Kariyer Zirvesi Gençler İçin Önemli Bir Model'

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, yarın 8.’si düzenlenecek uluslararası Kariyer Zirvesi’nin, Türkiye’de önemli bir boşluğu dolduran, örnek proje olduğunu söyledi.

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ören: 'Kariyer Zirvesi Gençler İçin Önemli Bir Model'
Kariyer Zirvesi’nin, Türkiye'nin önde gelen sanayici, işadamı, akademisyen ve yöneticilerinin, bilgili olmanın ve farkındalık oluşturmanın önemine inanmış seçkin genç insan kaynağı ile buluşma noktası olduğunun altını çizen Ören, ‘’Teknolojinin her an yenilendiği bir çağda yaşıyoruz. Hareket, strateji ve projelerin bu ortama uygun olarak hazırlanması gereken bir zaman dilimindeyiz. Bu gerçeklik öğrencilerimiz açısından da aynı. İşte zirvenin bu yılki teması olan inovasyon ve gençliğin bu konuda alacağı pozisyon, tecrübeli isimler tarafından anlatılacak. Gençlerimizin okul sonrası hayatlarına ve bakış açılarına çok daha pozitif anlamlar katacak’’ diye konuştu.

Günümüz dünyasının fırsatların verilmeden alındığı ve farkı olmayanın kaybolup gittiği bir dünya olduğunu da ifade eden Ören şunları söyledi:
‘’Farklı olmak ve farkındalık uyandırmak aslında herkesin içinde olabilen bir özellik. Önemli olan onu fark edip ortaya çıkarmak ve fark ettirmek. Bu tür organizasyonların farkı burada ortaya çıkıyor. Size, gerçek hayat ve başarı öyküleriyle biranda bambaşka bir ufuk açıyor.’’
KARİYER ZİRVESİ
Yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek zirve, www.kariyerzirvesi2013.com’dan canlı yayınlanacak. İş, siyaset ve bürokrasi dünyasının duayenlerinden “başarılarla dolu meslek hayatları”nın sırlarını dinleyip öğrenmek üzere, Türkiye’nin 80 üniversitesinden ve 20 farklı ülkeden 900 genç, iş ve hayat tecrübesinin püf noktalarını öğrenmek üzere “ustalarla” buluşacak.

TGRT Haber kanalından canlı yayınlanacak röportajlarla, çok sayıda kuruluş, stant alanında ürün ve hizmetlerini tanıtacak ve düzenleyeceği etkinlikler ile zirveye renk katacak.

Kariyer Zirvesi ile birlikte, “İş Hayatına Hazırlık Seminerleri”, “İş Yeri Gezileri” ile “İstanbul Kültür Gezileri” düzenlenecek. Üniversitelerinden yeni mezun olan gençler, gelecek vizyonlarını çizmekte konuşmacıların tecrübelerini, muvaffakiyetlerini/başarılarını örnek alarak, iş hayatına atılacak ve yarını başarılı bir şekilde idare etmeye/yönetmeye aday olacak. Başarılı siyasetçi, girişimci, işadamı, bürokrat ve akademisyenlerden oluşan birbirinden kıymetli konuşmacıların sunumlarını, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi ilgiyle takip ederek kariyer planlarını buna göre yapma ve hayatlarına artı değerler katma imkânı yakalayacak.

Kariyer Zirvesi, Türkiye’nin önde gelen sanayici, işadamı ve idarecilerinin; kaliteli, seçkin ve bilgili, genç insan kaynağı ile buluşma noktası oluyor. Zirve aynı zamanda kurumsal bir sosyal sorumluluk projesi olarak kabul ediliyor. Kuruluşlar kurumsal olarak bu önemli zirvede yer alarak kurumsal itibarlarına güç katıyorlar. Gördüğü itibardan dolayı “yılın zirvesi” olarak nitelendirilen ve yoğun bir katılımla gerçekleşen organizasyon hemen her çevreden büyük bir ilgi görüyor.

Kariyer Zirvesi 2013’e, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Strateji ve Marka Danışmanı Temel Aksoy, BİMEKS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş, Enocta Genel Müdürü Ahmet Murat Hançer, ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı, FODER Kurucu Başkanı Özlem Denizmen ve Sabah Gazetesi Yazarı Emre Aköz konuşmacı olarak katılacaklar.
Kaynak: İHA