Türkiye'nin 36. Zengini Günsel, Tokat'ta

Türkiye'nin en zengin 100 Türk'ü arasında 36. sırada bulunan Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş ile birlikte gezi ve temaslarda bulunmak üzere Tokat’a geldi.

Türkiye'nin 36. Zengini Günsel, Tokat'ta
Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdurrahman Gürbüz ve Tokat Kent Konseyi Tanıtım ve Turizm Çalışma Grubu Başkanı Cemal İncesoyluer tarafından Taşhan önünde çiçeklerle karşılanan Günsel, burada bir süre basın mensupları ile sohbet etti. Rektör Günsel, daha sonra Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ile Tokat Valisi Mustafa Taşkesen’i makamında ziyaret etti. Başkan Çiçek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kıbrıs’la bu yakınlaşmayı kurduğumuzda yerelde niye Kıbrıs, Lefkoşa diye farklı yorumlayanlar oldu. Lefkoşa ile birlikte Bosna Hersek’te, Kosova’da, Ankara Keçiören’de ve son olarak çözüm sürecine ilişkin olarak Van’ın Başkale ilçesi ile kardeş belediye olduk. Yerelde siyaset hizmet üretirken, kültürel bağlarında kurulması gerektiği kanaatini taşıyorum” dedi.

Başkan Çiçek, günün anısına Rektör Günsel’e Tokat yöresi ürünlerinden oluşan sepet hediye etti. Daha sonra Rektör Günsel, beraberinde Kent Konseyi Başkanı Abdurrahman Gürbüz ve beraberindeki heyet ile birlikte Vali Taşkesen’i ziyaret etti.

Rektör Günsel, gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek, “Kıbrıs güzel bir yer herkesin dönüp dönüp bakıp beğendiği bir yerdir. Eğer bağlarımız bu küçük nüfusu Tokat’ımıza kıyasla 3/1 nüfusa sahip Kıbrıs’ımız eğer güçlü bağlarla bağlı olamaz ise orayı beğenen çok yerler vardır. Biz kurduğumuz Türkiye’mizin arzusu ile Kıbrıs Türkünün isteği ile ayrı bir Cumhuriyet kurabildik. Bu Cumhuriyet’in orada kurulmasında Tokat’ın şehit ve gazileri var. Çok önde gelen üniversiteler adası haline geldi üniversitemiz” dedi

Vali Taşkesen de ilk fırsatta Tokatlıları Kıbrıs’a gitmelerinde fayda gördüğünü kaydetti.

Kaynak: İHA