"efeler Gençlik Treni" İzmir'den Hareket Etti

İZMİR - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, Konya, Adana, Gaziantep illerine gidecek olan Efeler Gençlik Treni, 120 genç ile Basmane Garı'ndan yola çıktı.

19-29 yaş grubu gençlerin seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmaları için düzenlenen "Gençlik Treni-Bu Memleket Bizim Projesi kapsamında hazırlanan "Efeler Gençlik Treni", Basmane Garı'ndan törenle uğurlandı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, burada yaptığı konuşmada, yolculuğa çıkmanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, bir yerleri görmek, güzel duyguları yaşamak ve gidilen yerlerden güzel hatıralarla geri dönmenin önemini vurguladı.

Gençleri anlamaya, dinlemeye çalıştıkça geleceğin daha güzel olacağını belirten Vali Toprak, şunları söyledi:

"Öncelikle gençlerimize yönelik düzenlenen bu projeyi oluşturan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza teşekkür ederim. 120 gencimizi Efeler diyarı İzmir'den yola çıkarak, Konya ve Adana üzerinden Gaziantep'e gönderiyoruz. Bizim tarihimizde demiryolunun ilk oluştuğu Alsancak ve Basmane Garı'nı düşünürsek, tarihi bir mekandan yine tarihe tanıklık yapacak güzel bir proje. Biz inanıyoruz ki gençlerimize fırsat verdikçe, onlara önem verdikçe, onları anlamaya, dinlemeye çalıştıkça gelecek daha güzel olacaktır. Geleceğimizi gençlere emanet ediyorsak o zaman gençliğimize yatırım yapabilmeliyiz. Bu projenin de bu mana da önemli bir katkı yapacağına inanıyorum. Tüm gençlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum."

Uğurlama törenine, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akalın, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay ve aileler katıldı.

İzmir'den hareket eden 7 adet yataklı ve 2 adet yemekli vagondan oluşan Efeler Gençlik Treni, Konya, Adana güzargahlarından Gaziantep'e gidecek. İletişim hizmetlerinin ücretsiz verileceği trende 8'i yabancı uyruklu olmak üzere 120 genç, 4 gün boyunca ikişer kişilik yataklı kompartımanlarda seyahat ederek, ziyaret ettikleri illerin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görme fırsatı bulacak.

Kaynak: AA