Beyşehir Gölünde Avlanma Yasağı Sona Erdi

Beyşehir Gölünde 3 aydır devam eden su ürünleri avlanma yasağının sona ermesi ile birlikte göl üzerinde motorlu tekne sesleri yeniden yükselmeye başladı.

Beyşehir Gölünde Avlanma Yasağı Sona Erdi
Beyşehir Gölünde 15 Mart tarihinden bu yana süren su ürünleri av yasağı 15 Haziran tarihinden itibaren son buldu. Geçimini balıkçılıktan temin edenler göle açılarak ağ sermeye başladı.

Av sezonunun başlaması ile birlikte yeni sezona umutlu bir bekleyiş içerisinde giren balıkçılar, serbest zamanda da belirli kurallar çerçevesinde avlanma yapabilecek.

Beyşehirli balıkçılar, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na ilişkin Yönetmeliğin 16’ıncı maddesi uyarınca, avlanmanın serbest olduğu zamanda 26 santimden küçük levrek (sudak) ve kadife balığı ile 40 santimden küçük sazan balığı avı yapamayacak. Balıkçılar, kendi avlak sahaları dışında su ürünleri avcılığı da yapamayacak.

Öte yandan, yasak sonrası serbest zamanda olta avcılığı belirli kurallar dahilinde, belirlenen yerlerde yapılabilecek. Sayı ve toplam ağırlık limiti olarak; sudak ve sazangillerden avlanılan balık tek tür veya karışık olarak 10 adet, avlanılan balık türü tek veya karışık olarak 5 kilogramı geçmemek kaydıyla avlanma yapılabilecek. Beyşehir Gölü’nde olta ile sadece Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun ve Isparta sınırında Pereme ile Sulak (Cennet) mevkisi arasında kalan bölümde avlanma yapılabilecek. Bunun dışında göl kıyılarında amatör de olsa olta ile avlanma yapılmasına izin verilmeyecek.
Kaynak: İHA