Piri Reis, 2012-2013’ü 56 Madalya İle Tamamladı

Muğla merkezin ilk koleji Özel Piri Reis Koleji, yılsonu değerlendirme toplantısı yaptı.

Piri Reis, 2012-2013’ü 56 Madalya İle Tamamladı
Sosyal sorumluluk projeleri dışında uluslar arası ve ulusal bazda yapılan yarışmalarda elde edilen başarılar ortaya konulurken, Sosyal Sorumluluk projesi olan ve Türkiye genelinde büyük ilgi gören ‘Uzakta Bir Kardeşim Var’ projesinin duygu patlamasına neden olduğunu açıkladı.

Piri Reis Koleji Müdürü Nuri İleri, “Okulumuz eğitim öğretime başlarken, ‘Eğitim artık eskisi gibi olmayacak’ sloganı ile başlamıştık. Üç yıllık bir süreçte görüldüğü üzere, yurt içinde v e yurt dışında, sportif ve bilimsel faaliyetlerde elde edilen başarılar ortada. Elde edilen başarıların hiçbir zaman tesadüfi olması mümkün değil. Velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yıl boyunca yarışmalarda 23 ülkeyi gezdi. 23 değişik ülkede yarışmalara katıldılar. Bu yarışmalarda elde edilen başarılar ortada. Piri Reis ailesi olarak öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum, Piri Reis olarak bu tür projelerimiz hızlanarak ve artarak devam edecek. Muğla halkına, öğrencilerimize ve velilerimizin güvenine layık olmaya çalışacağız. Bundan sonraki projelerimiz daha geniş katılımlı başarılar ile büyüyerek devam edecek. ‘Uzakta Bir Kardeşim Var’ projesi bize büyük bir sinerji verdi. Türkiye genelinde ses getiren bir proje oldu. Bu projemizin bize geri dönüşümü de çok olumlu yansıdı. Piri Reis Kolejimizin sosyal paylaşım sitesine gelen mailler gösterdi ki, bu tür projelerin devam etmesi gerekiyor. Bizimle beraber Van’ın Çaldıran ziyaretine gelen velilerimiz müthiş bir duygu seli yaşadılar. Bu projede müthiş bir enstantane ve duygusallık vardı. Bu projenin çıkış noktası aslında bir yıllık idi. Fakat kardeşliğin sınırı, mekânı, zemini yok. Diğer illerden proje hakkında bilgi almak için bize çok sayıda arayan oldu. Bu ilgi projenin ne kadar önemli ve sosyal içerik olduğunu gösteriyor” dedi.

Piri Reis Koleji, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Uluslar arası alanda Nijerya, Endonezya, Kenya ve Kiev’de toplam 18, Ulusal bazda 15, Bölge bazında 1 ve il bazında da 22 altın, bronz ve gümüş madalya kazandı.
Kaynak: İHA