Bursa'daki "afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi" İnşaatı

BURSA - Bursa'da, İl Özel İdaresi arazisindeki "Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi", tamamlanma aşamasına getirildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ile İl Özel İdaresinin Arabayatağı'ndaki arazisinde inşa edilen Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi'ni inceledi.

Burada konuşan Harput, binanın bütün donanımlarıyla tamamlanarak hizmete açılma aşamasına getirildiğini söyledi.

Bu merkezin, Türkiye'de bu alandaki en büyük, en modern, en gelişmiş afet eğitim merkezi olduğuna dikkati çeken Harput, şöyle konuştu:

"Özellikle Japonlarla iş birliği halinde gerçekleştirdiğimiz bu proje, yaklaşık 15 milyon liraya mal oldu. Başta deprem olmak üzere 10 ayrı afete karşı halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına yapılan ülkemizin en modern, en mükemmel Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi oldu. Sonraki günlerde açılacak merkez, birinci derecede deprem bölgesi olan Bursa'da yaşayan yaklaşık 3 milyon kişiye ve zaman içerisinde çevre illere hitap edecek. Bu merkez, vatandaşlarımızın başta deprem olmak üzere 10 ayrı afet türünde en ince ayrıntısına varıncaya kadar bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına, can kurtarma adına ya da mal zayiatını en aza indirme adına büyük önem taşımaktadır. İl Özel İdaresi imkanlarıyla gerçekleştirdiğimiz bu projenin önümüzdeki günlerde açılışını yaparak vatandaşımızın hizmetine sunmak istiyoruz."

Harput ile beraberindekiler, daha sonra deprem ve sel baskını tatbikatlarıyla ilgili sunumu izledi.

Kaynak: AA