Türkçe Olimpiyatları Niğde Ayağı Yapıldı

Niğde Belediye Başkanlığı sponsorluğunda Niğde’de ilk kez düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarına gösterilen ilgi stadyumu hınca hınç doldurdu.

Türkçe Olimpiyatları Niğde Ayağı Yapıldı
Stadyuma sığmayanlar için stadyum dışına kurulan dev ekranlardan olimpiyatları takip etti.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile Niğde ilkleri yaşamaya devam ediyor. Niğde’ye 18 ülkeden gelen 107 öğrenciyi Valilik binası önünde karşılayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin ‘Faruk Başkan’ sloganları ve tezahüratları eşliğinde örgencilerin bulunduğu otobüse çıkan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan öğrencilerle tek tek ilgilenerek sohbet etti.

Niğde’de gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları programına gösterilen ilgi stadyuma sığmadı. Niğdeli vatandaşların doldurduğu stadyumda 40 bini aşkın vatandaş stadyumun içinden ve dışında kurulan ekranlardan programı sonuna kadar takip etti. Yoğun ilgi gösterilen Türkçe olimpiyatları programında 18 ülkeden gelen 105 öğrenci birbirinden güzel şarkı, türkü ve halk oyunları gösterileriyle izlemeye gelenleri büyüledi.

Türkçe Olimpiyatları programında konuşan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde’mizde böyle bir organizasyona ihtiyaç var olduğunu bu alana geldikten sonra bir kez daha gördüm ve Niğde Belediyesi olarak ne kadar isabetli bir iş yaptığımızın farkına daha fazla vardık. Katılımlarınızdan ve teveccühlerinizden dolayı herkese teşekkür ediyorum şükranlarımı sunuyorum. Diğer yandan Dünyada 150 ye yakın ülkede okul açan, bu işin mimarı olan temele ilk harcı koyan ve bu organizasyonların güzel Türkçemizin sesinin dünyaya duyurulmasını sağlayan Sayın Fethullah Gülen Hocamızı da anmadan, teşekkür etmeden, ona saygılarımı sunmadan geçemeyeceğim. Sayın Fethullah Gülen Hocama da saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Türkçe olimpiyatları bir sevdadır, bir türküdür, bir hasrettir, bir özlemdir, bununda hepimiz farkındayız. 18 ülkeden 105 evladımız Niğde’mizde. Niğde’mizi gezdiler. Niğde’mizi gördüler. Türkçemizin yurt dışında nasıl öğretildiğini, şarkılarımızın, türkülerimizin, örf ve adetlerimizin bu okullarımızda ne kadar güzel öğretildiğinin de bu şekilde Türkiye olarak farkına varmış oluyoruz. Bu bir lütuftur aslında Cenab-ı Hak’ın bir lütfudur. Bu işler tesadüfen, rastgele olmuyor bunu da bilmek lazım, bununda altını çizmek lazım diye düşünüyorum. Bu organizasyonun Niğde’mizde yapılmasına vesile olanlara sponsor olanlara teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere, hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a Türkçe Olimpiyatlarının Niğde’de düzenlenmesine sağladığı katkılardan dolayı İş adamı Celal Avşar tarafından plaket verildi.

İş adamı Celal Avşar yaptığı konuşmada; “Elli sene sonra Niğdeli oldum. Olduğum günlerde biraz üzgündüm ama bu gün iyi ki gelmişim diye mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Siz hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum beni yalnız bırakmadığınızdan dolayı. Dolayısıyla bu hizmete gönül vermiş bütün dostları sevgilerimle saygılarımla karşılıyorum. Bilhassa değerli öğretmenlere, gönül erlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyor onlara hayırlı uzun ömürler temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum Allah’a emanet olun” dedi.

Kaynak: İHA