Ata Binerek Hayata Bağlanıyorlar

Osmangazi Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde otistik çocuklara verilen at binme eğitimi sona erdi.

Ata Binerek Hayata Bağlanıyorlar
Kursun sona ermesinin ardından düzenlenen törenle 65 çocuk sertifikalarını aldı.
Osmangazi Belediyesi tarafından Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesindeki açık ve kapalı manejlerde başlatılan at binme eğitimlerin ikinci dönemi sona erdi. Başkan Yardımcısı Halil Döner’in düzenlenen sertifika töreninde 65 otistik çocuk sertifikalarını alırken, çocuklar kapalı manejde ata binerek sertifika almalarını kutladı.

Törende konuşan Başkan Yardımcısı Halil Döner, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın himayesinde açılan kurslarda 73 yetişkinle birlikte 22 özel eğitim kurumundan toplam 220 çocuğun devam ettiğini ve sertifika aldığını söyledi.

Yine 47 okuldan 500 öğrencinin Doğal yaşam ve Teravi Merkezi’nde ata binme imkânı bulduğunu anlatan Döner, önümüzdeki temmuz ve ağustos aylarında da at biniş kurslarının devam edeceğini kaydetti.

Kursu başarıyla tamamlayan 65 otistik çocuğu ve ailelerini de kutlayan Döner, Osmangazi Belediyesi’nin hayatın her alanında vatandaşların yanında olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini vurguladı.

Döner, at biniş eğitimlerinin otistik çocuklar için önemine dikkati çekti. Çocukların, bu faaliyet sayesinde özgüven kazandığını dile getiren Döner, “Onlara hizmet etmekten mutluyuz. Çalışmalarımızı geliştirerek devam ettireceğiz” dedi.

Çocuğunu ata binmesi için Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne getiren vatandaşlar bu hizmette oldukça memnun olduklarını diler getirdi. Çocuklarının ata binerek her anlamda gelişme sağladığını belirten aileler, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Sertifika töreninin ardından otistik çocuklar kapalı manejde ata bindi. Daha sonra Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nin bahçesinde piknik yaparak keyifli bir gün yaşadı.
Kaynak: İHA