Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye Konusunda Diplomatik Çabalarını Sürdürüyor

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye konusundaki yoğun diplomatik temaslarına devam etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu son üç günde çok sayıda ülkenin dışişleri bakanlarıyla Suriye konusunda görüşmeler yaptı.

Davutoğlu, hafta sonunda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve dün Katar Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casim Bin Cabir El Tani ile telefonda görüştü. Bakan Davutoğlu, bugün de akşam saatlerinde İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude'nin yanı sıra AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptı.

Bakan Davutoğlu, bugün ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı Kudüs Destek Konferansı vesilesiyle bulunduğu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Mısır Dışişleri Bakanı Kamil Amr ile ağırlıklı olarak Suriye konusunun ele alındığı bir ikili görüşme gerçekleştirdi.

Suriye konusunun tüm boyutlarıyla ele alındığı bu görüşmelerde sahadaki son gelişmelerin, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun çalışmalarının ve Cenevre-2 konferansının hazırlıklarının değerlendirildiği öğrenildi.

Bu çerçevede, Kuseyr şehrinde gerçekleşen çatışmalar ve sonrasındaki durum ışığında muhalefete daha fazla destek sağlanması hususunun görüşmelerde özellikle öne çıkan ve üzerinde mutabık kalınan konu olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA