Kadın İntiharlarına Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

Siirt - Siirt'te bir grup kadın, kadın ihtiharlarına dikkatleri çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Güres Caddesi'nde toplanan bir grup kadın, taşıdıkları dövizlerle Kızılay İşmerkezi önüne kadar yürüyüp burada basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Berfin Kadın Danışma Merkezi Temsilcisi Celile Ası, son 2 ayda Siirt'te yaşanan kadın intiharları sayısında artış olduğunu ifade ederek, intihar ettiği açıklanan S.O, Ç.Ç, A.Y. ve S.G'nin durumunun araştırılmasını istedi.

Medyada kadın katliamlarının intihar denilip kapatıldığını savunan Ası, şöyle konuştu:

"Bunlar gerçekten intihar mı? Yoksa sorun, kadın bedeninin yok edilme çabalarının ürünü mü? Sorunun çözümü için Kadın ve Eşitlik Bakanlığı kurulmalıdır. Okullarda, kamu kurumlarında, mahallelerde gerekirse evlerde toplumsal cinsiyet, aile içi şiddet, ensestten ve tecavüzden korunma ve bunları deşifre etme eğitimleri verilmelidir. Geleneksel yapı, kadının hür ve baskısız karar veremediği dikkate alınarak, koruma talebinde bulunulduğu takdirde merkeze alınmayıp bir an evvel işleme sokulmalıdır. Ruh sağlığı sorunu yaşayan bireylerin kolayca ulaşabileceği üniteler açılmalıdır. İşsizlik, yoksulluk, baskı ve şiddet gibi intihar eğilimlerini arttırdığı tespit edilen toplumsal sorunlar çözülmelidir. Mahallelerde varlığını sürdüren fuhuş çeteleri tespit edilip gereken yapılmalıdır."

Kaynak: AA