Giresun Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Giresun - Giresun Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, üniversitenin 7'nci mezuniyetini kutladıklarını söyledi.

Mezun olan öğrencilerden doktor, hemşire, polis, asker, öğretmen gibi farklı mesleklerden oluşan yeni bir kuşak olacağını ve hayata katılarak sorumluluk üstleneceklerini belirten Attar, şunları kaydetti:

"Biz GRÜ olarak vizyon sahibi ve cesaretli bir anlayışa sahibiz. Geçmişte 90 olan akademik personel sayımız 200'e ulaşmış, 15 bin olan öğrenci sayımız 25 bini aşmıştır. Fakülte ve yüksekokul sayımız da arttı. Bir yılı geride bırakırken şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum ki sosyal tesislerimiz her gün farklı bir etkinliğe sahip oldu. Maksadımız öğrencilerimize büyükşehirlerin eksikliğini hissettirmemek. 2013 yılı itibarıyla yeni binaların inşaatları da başladı.

Üniversitemize yeni katılacak öğrenciler yepyeni ortamlarda eğitim görme imkanına sahip olacak. Bu yıl 14 farklı ülkeden öğrenci bizim üniversitemizde öğrenim gördü. Önümüzdeki yıl yurt dışından gelen öğrenciler için hazırlık yapmamız gerekecek."

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise mezuniyet gününün heyecanla dolu ve aynı zamanda mutlu bir gün olduğunu dile getirerek, "Bu üniversite Giresun iline çok katkıda bulunmuştur. Buradan 3 bin 200 kişinin mezun olması güzel. Öğrencileri kentimizden uğurlamakla kalmıyoruz, 'yolunuz açık olsun' diyoruz. Öte yandan GRÜ havalimanın yapılmasından sonra şaha kalkacaktır. Giresun ilim ve akademi şehri olacak" dedi.

Konuşmanın ardından üniversite birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne ödül verildi.

Halk oyunları ekiplerinin müzikleri eşliğinde mezuniyetin coşkusunu yaşayan öğrenciler daha sonra kep attı.

Kaynak: AA