Pazarlarda Vatandaşın Beli Bükülmeyecek

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte başlı başına ağır bir yük haline gelen pazar alışverişi Mamaklı vatandaşların belini bükmeyecek.

Pazarlarda Vatandaşın Beli Bükülmeyecek
Mamak Belediyesi, örnek bir uygulamaya daha imza atarak marketlerde kullanılan tekerlekli arabaları vatandaşın hizmetine sundu.
Böylelikle yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan kavun, karpuz, domates gibi yükü ağır meyve ve sebzeler yük olmaktan çıktı. Alışveriş yapmak üzere halk pazarına gelen vatandaşlar kimliklerini teslim ederek tekerlekli arabayı ödünç alabiliyor. Pazar alışverişini tamamlayan vatandaşlar daha sonra alışveriş arabasını teslim ederek kimliklerini geri alıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ağırlığı artan pazar alışverişlerinde vatandaşın yükünü hafifletmek için market arabalarını halk pazarlarımızda hizmete soktuk. Özellikle yaşı ilerlemiş vatandaşlarımız ve kadınlar için ciddi bir zorluk olan pazar alışverişi artık daha rahat yapılabilecek” dedi.

Esnafı da müşteriyi de son derece memnun eden uygulama için vatandaşlar, artık pazar alışverişinin gözlerinde büyümediğini söyledi

Uygulamanın başladığı günden bu yana pazarlarda daha fazla alışveriş yapıldığını dile getiren esnaf ise, “Halk pazarına gelerek alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar önceden taşıma sorunu nedeniyle daha az alışveriş yaparken şimdi daha fazla meyve sebze almaya başladı.

Başkanımıza ve belediyemize bu hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA