Pankobirlik Genel Başkanı Konuk Açıklaması

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, "Bizim görevimiz üreticilerimizin mutluluğunu ve refahını sağlamaktır" dedi.

Üreticilerle buluşma gezisinin Cihanbeyli ayağında Taşpınar, Günyüzü, Yapalı ve Yeniceoba beldeleri ile İnsuyu-Pınarbaşı ve Ağabeyli'deki üreticilerle bir araya gelen Konuk'a üreticiden tam destek geldi.

Üreticilerin sorunlarını dinleyen Konuk, üreticilerden gelen talep üzerine, üreticilerin zor durumda olduğunu ve taleplerinde haklı olduğunu belirtti.

Yapılan her yatırımın üretime yönelik yapıldığını aktaran Konuk, şunları kaydetti:

"Bizim görevimiz üreticilerimizin mutluluğunu ve refahını sağlamaktır. Yapılan her yatırım üretime yönelik olarak yapılmış ve üreticilerin daha çok gelir elde etmeleri için planlanmıştır. Bugün Altınekin ilçemize yaptığımız Ham Yağ Tesisleri ile üreticilerimizin ürün deseni çeşitlenmiş ve şeker pancarı, arpa ve buğdayın yanı sıra ayçiçeği ekimi de başlamıştır. Ham Yağ Tesisleri'nin devreye girmesiyle daha önce 800-900 lira olan ayçiçeği fiyatı bin 500-600 bin liralara kadar çıkmıştır. Bu bizim yaptığımız tesisler sayesinde olmuştur. Patateste de durum aynı. Ödemiş'te 8 kuruş, Niğde ve Nevşehir'de 25 kuruş olan patatesi biz kendi üreticimizden 40 kuruşa aldık. Bizim derdimiz üreticimizin kazanması, onların ayakta kalması ve fukaralığın yok edilmesi içindir. Bizim tek kaygımız üreticimizin mutluluğu ve refahıdır."

Muhabir: Ramazan Can / Muhammed Boztepe

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA