Ordu Valisi Düzgün'ün Açıklaması

Ordu Valisi Orhan Düzgün, sektöründe dünyanın en gelişmiş laboratuvarının da yer alacağı bal tesisinin Ordu'da kurulacağını söyledi.

Vali Düzgün, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezince hazırlanan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından onaylanan 9,3 milyon avro bütçeli "Arım, Balım, Peteğim" Projesi koordinatörleriyle valilik salonunda toplantı düzenledi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Düzgün, projenin kent için önemli olduğunu belirterek, "Proje kapsamında ilimize, sektöründe dünyanın en gelişmiş laboratuvarının da yer alacağı bal tesisi kurulacak. Planlanan tesis için ihale kısa sürede yapılacak. Kurulacak bu laboratuvarlarda gerekli incelemelerden, denetimlerden geçmiş bal ve arı ürünleri yurt dışında daha fazla kabul görecek" dedi.

Türk balının marka haline gelmesinin son derece önemli olduğuna dikkati çeken Düzgün, şunları kaydetti:

"Yapılacak bu tesis tüm Türkiye'ye hitap edecek. Burası yıllık 5 bin ton bal işleme ve paketleme kapasitesine sahip olacak. Polen, arı sütü, propolis ürünleri de paketlenebilecek. Proje ile Türkiye'nin bal ihracatının artması da hedefleniyor. Bu tesiste başta bal olmak üzere diğer arı ürünleri de yurt dışına ihracatı için ön denetimden geçmiş olacak. Standartlara uygun bal ve arı ürünlerinin ihracatı bu proje sayesinde ciddi bir denetime tabi tutulacak."

Muhabir: Hayati Akçay

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA