Türkiye'den Kırgızlara Belediyecilik Eğitimi

Ankara - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının işbirliğiyle, Kırgızistan'ın Bişkek ve Oş Belediyesinde çalışan 13 uzmana belediyecilikle ilgili bir hafta süreyle eğitim verildi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Bişkek Belediyesinden 11, Oş Belediyesinden 2 uzmanın katıldığı eğitim programında şehir yönetimi, şehir planlama, toplu ulaşım hizmetleri, yeşillendirme şehir temizliği, katı atık yönetimi ve sosyal yardım hizmetleri ile ilgili konularda Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından Kırgız heyete bilgi verildi.

Bişkek ve Ankara arasındaki kardeş şehir ilişkileriyle Kırgızistan'da belediye hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen program çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları da yerinde incelendi.

Kırgızistanlı uzmanlar, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileştirme, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi, Yeni Çiftlik Bulvarı Projesi alanlarını ziyaret ederek, üstyapı, yol ve köprü çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ayrıca heyete, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığında şehir bakımı ve temizlik konularında sunum yapıldı. Kırgızistanlı uzmanlar, 50. Yıl parkı ve Altınpark'a giderek parkların bakım ve temizlik çalışmaları ile ilgili incelemeler yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal alanlardaki faaliyetleriyle ilgili bilgi almak amacıyla Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi ile Planet Aile Yaşam Merkezi de Kırgızistanlı uzmanlar tarafından ziyaret edildi.

Kaynak: AA