Giresun Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Giresun Üniversitesi 2012-2013 yılı mezuniyet töreni, Giresun Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu
5 bin 500 öğrencinin mezun olduğu törende öğrencilerin ve ailelerin oldukça mutlu ve heyecanlı olduğu görüldü.

Törende konuşan Giresun Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Aygün Attar, "Giresun Üniversitesi olarak yavaş,yavaş kıdem kazanmaktayız.1,5 yıl önce 90 olan Öğretim Üyesi sayımız bugün itibari ile yaklaşık 200 civarındadır.Öğrenci sayımız ise 15 binden 25 bin’e ulaşmıştır" dedi.

Atar, ”Üniversitemiz son bir yılda çok büyük ivme kazanmıştır.Uluslararası boyutta konferanslar,paneller,seminerler ve sempozyumlar gerçekleştirerek başarılı sonuçlar elde etmiştir.Bu sene itibari ile 24 farklı ülkeden 70 den fazla öğrencimiz bulunmaktadır.Bu yıl YÖK tarafından Giresun Üniversitesi’ne ayrılan uluslararası öğrenci kontenjan sayısı 2 bindir. Böylece dünyanın çeşitli ülkelerinden,şehirlerinden gelecek öğrencilerimiz için hazırlıklar yapmamız gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Rektör Attar, "Değerli öğrenciler, bu ülkenin sizlere ihtiyacı olduğunu, bu ülkenin geleceğini sizlerin kuracağını asla unutmayın. Her zaman dik duruşlu olun. Bayrağımız gibi dimdik ve gururla bayrağımızı dalgalandırın. Virgül gibi sakın ola eğilmeyiniz. Hep ünlem gibi dimdik olunuz” dedi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise konuşmasında, "Her zaman söylüyoruz Giresun “gabuğunu gırdı”, Giresun Üniversitesi de “gabuğunu gırdı”. Bu başarı her gün, her yıl katlanarak devam edecek ve güzel akademik yıllara borçlu kalacağız” dedi.

Vali Şahin, ”Atatürk’ün ifadesi ile “millete efendilik yoktur,hizmete efendilik vardır”. İşte bunu gerçekleştirecek olan çocuklarınızdır değerli anne ve babalar. Giresun Üniversitesi geleceği mükemmel olan bir üniversite. Havaalanının işlerlik kazanmasından sonra bu üniversite şaha kalkacaktır. Giresun bir akademik şehir olacak, bir bilim şehri olacak. Asıl önemli olan ilimle ve bilimle övünmektir. Toprağa ne dikersen büyüyor mübarek ama insan oğlu çabuk gelişmiyor. Bir insanoğlunun gelişmesi asrın 25, 30 belki de 50 yılını alıyor. Siz değerli öğrenciler işte sizin meyvenizi vermeniz bundan sonra başlıyor” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şahin ve Rektör Attar üniversite birincisi olan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Ezel Yavaşlar’a birincilik ödülünü verdiler. Ödül töreninin ardından üniversite birincisi olan Ezel Yavaşlar’ın Üniversite kütüğüne plaket çakmasından sonra ise kep atma töreni gerçekleşti. Mezuniyet töreni sanatçı Gökçe’nin verdiği konserin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA