Beyhan Nine Sağlığını Çapasına Borçlu Olduğunu Söyledi

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Saraçlar Köyü’nde yaşayan 63 yaşındaki Beyhan Çelik sağlığını çapasına borçlu olduğunu söyledi.

Beyhan Nine Sağlığını Çapasına Borçlu Olduğunu Söyledi
Küçüklüğünden beri çiftçilikle uğraşan ve sezonu geldiğinde çapa yaparak ekmeğini kazanan Beyhan Çelik, sağlığına çapasına borçlu olduğunu söyledi.

Bir çok yaşıtı asa ile gezmesine rağmen kendisi 18’lik delikanlılarla çapa sallayan Beyhan Nine, “Sağlık için çalışmak şart” dedi.

Eskiden insanların gıda yetersizliğinden günümüz insanlarının ise aşırı beslenme ve aldığı gıdaları eritememesinden dolayı sağlığını kaybettiğini belirten Çine Saraçlar Köyü’nden Beyhan Saraç, “Günümüz insanları yanlış beslenme ve tembellik nedeniyle 40 yaşından sonra ihtiyarlamaya başlıyor. Bunun sebebi bana göre tembellik. Sağlıklı yaşam için çalışmak şart. 1950 yılında doğmuşum, kendimi bildim bileli çalışırım. Her geçen gün teknoloji ile birlikte insanların işleri kolaylaştı, insanlarımız hareketsizlik nedeniyle hasta olmaya başladı.

Şimdi benim yaşımdakiler doktor kontrolünde hareket ederken, ben para karşılığı yevmiyeye gidip hem para hem de sağlığımı kazanıyorum. Atalarımız boşuna dememiş, ‘Çalışan demir paslanmaz’ diye. İşe gitmezsem hemen kendimi kötü hissediyorum. Çalıştığım zaman benden mutlusu ve sağlıklısı yok. Sağlığımı çalışmaya ve çapama borçluyum” dedi.

Kaynak: İHA