Vali Güzeloğlu: 'Mersin Gül Üretiminde Türkiye Birincisi'

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İçel'in gül üretiminde Türkiye birincisi olduğunu ifade ederek, "İçel Valiliği olarak, üretim altyapısında özellikle süs bitkileri ve çiçek üretiminde en kısa zamanda ülkemizin en önemli üretim merkezi olma hedefini taşıyoruz.

Vali Güzeloğlu: 'Mersin Gül Üretiminde Türkiye Birincisi'
Hedefimiz sadece Türkiye'de değil dünya çapında bir üretim merkezi olmaktır" dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi İçel Şubesi’nde çiçekçi esnafıyla bir araya geldi. İçel Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer ve esnaflar tarafından çiçeklerle karşılanan Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmasında, "Esnaflarımızın çalışmasının ve çabasının hem en yakın izleyicisi hem takdir edicisi hem de destekleyicisiyiz. Esnaflarımızın huzur ve güven içinde dükkanını açmasının, akşam da helaliyle yaptığı alışverişin sonunda evine gitmesinin, ülkemizin birlik ve beraberliğinin en önemli unsurlarından birisi olduğuna inanmaktayız. İçel’de 70 bini aşkın esnafımız var. İlçe gezilerimizde ve il merkezindeki etkinliklerde fırsat buldukça esnaf kardeşlerimizin sorunlarını dinliyor, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bizi aşan sorunları da İçel milletvekilimiz ve Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’la paylaşarak esnafımızın önünü açmak ve onları bugünden daha iyiye taşımak kararlılığındayız” şeklinde konuştu.

Çiçek ve süs bitkilerinde İçel’in önemli bir üretici olduğunun altını çizen Güzeloğlu, İçel'de yaklaşık 3 bin 900 dekarlık alanda üretim yapıldığının bilgisini verdi. İçel'in gül üretiminde Türkiye birincisi olduğunu bildiren Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 20 köyümüzde yapılan üretimi uluslararası alanda iddialı bir boyuta taşıma kararlılığındayız. İçel Valiliği olarak, üretim altyapısında özellikle süs bitkileri ve çiçek üretiminde en kısa zamanda ülkemizin en önemli üretim merkezi olma hedefini taşıyoruz. Bu anlamda Valiliğimiz koordinesinde Tarım İl Müdürlüğümüzce bir çalışma başlattık. Hedefimiz sadece Türkiye’de değil dünya çapında bir üretim merkezi olmaktır. Çünkü çiçekte önemli olan gereklilik, ürünleri hedef pazara en kısa sürede ulaştırmaktır. Üretilen çiçekler Pazartesi günü temeli atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile dünyanın her köşesine ulaşacak ve İçel çok daha büyük ölçüdeki mezatlar ile üretimlerin yapıldığı bir dünya markası olacak. Tüm bunların yanında yürüttüğümüz çalışmalar sonrasında Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi’ni üreticilerimizle paylaşmak amacındayız. Bu konuda potansiyelimiz ve heyecanımız var. Her şeyden önce meseleye sahip çıkan esnaflarımız var.”
MESOB Başkanı Talat Dinçer ile İçel Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Şahbudak da Vali Güzeloğlu'nun her zaman esnafın yanında olduğunu belirter, Güzeloğlu'na teşekkür ettiler.

Ziyarette ayrıca İçel Engellilere Gönüllü Destek Grubu Başkanı Aytürk Eroğlu kendisinin kaleme aldığı ‘Umuda Doğru’ isimli kitabı Güzeloğlu'na takdim ederken, esnaflarla birlikte çiçek mezatından gül satın alan Güzeloğlu, bu gülleri basın mensuplarına hediye etti.
Kaynak: İHA