Tek İsteği Oğlunun Sağlığına Kavuşması

Tunceli - Tunceli'de yaşayan Asliye Durmaz , kas erimesi hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan, her gün okula götürüp getirdiği ve her şeyiyle ilgilendiği oğlunun kavuşmasını istiyor.

Üç yaşında kas erimesi hastalığına yakalanan Soner Durmaz, 10 yaşında yürüyemez hale geldi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Soner, eğitimine annesinin desteğiyle devam ediyor.

Anne Durmaz, her gün okulla ev arasında mekik dokuyor. Türk Telekom Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi oğlunu okula götüren anne, öğlen yemek yedirmek için, akşam ders bitiminde de onu eve getirmek için okula gidiyor. Fedakar anne, fırsat bulduğunda da evin günlük işlerini yapıyor.

Asliye Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun derslerinde başarılı olduğunu söyledi.

"Başarıda gözüm falan yok, onun iyileşmesini istiyorum" diyen anne, şöyle konuştu:

"Oğlumu okutmaya çalışıyorum. Her gün sabah getiriyorum, akşam alıyorum. Öğlen geliyorum yanına. Günüm hep oğlumla geçiyor okulda, evde de yine aynısı. Oğlumun iyileşmesini istiyorum. Oğlum üç yaşından beri hasta. Üç yaşından beridir bakıyorum, hep okula getirip götürüyorum. Eğer tedavisi varsa onu öğrenmek istiyorum. Sadece tedavi olmasını istiyorum."

Oğlunu tekerlekli sandalyede görmeye dayanamadığını söyleyen anne, şöyle devam etti:

"Oynayamıyor, gezemiyor, hep ben bakıyorum. O yüzden çok üzülüyorum oğlumun bu haline. Dayanamıyorum. Belki de yurt dışında falan tedavisi vardır. Biz pek araştıramıyoruz. Tedavisi olursa oğlumun tedavi edilmesini istiyorum. Çok üzülüyorum oğlum için. Başarılı ama hastalık olmasa daha iyi olurdu. Günden güne oğlumun eriyişini görünce çok gücüme gidiyor, çok üzülüyorum. Oğlum da arkadaşları gibi koşup oynasın, onlar gibi gezsin, çarşıya gitsin tek başına. Ben götürüyorum çarşıya. Saçını kestirmeye ben götürüyorum. Oğlumun tek gitmesini, iyileşmesini istiyorum, bu hastalığı yenmesini istiyorum. Oğlumun yürümesini, koşup oynamasını istiyorum. En azından ne kadar da yürüyemiyorsa da tedavisi çıksın, diğer kolları bari zarar görmesin."

-"Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum"-

Soner Durmaz ise tedavi olmak istediğini belirterek, "Ama henüz çıkmadı tedavisi. 10 yaşıma kadar yürüyebiliyordum, daha sonra yürüyememeye başladım. Tedavi olmak istiyorum. Derslerimde başarılıyım. Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum" dedi.

Türk Telekom Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Nermin Şen Bekmezci de Soner'in kendileri için çok değerli bir öğrenci olduğunu ifade ederek, "Hiçbir zaman azmini kaybetmeyen, derslerini çok önemseyen, bu anlamda arkadaşlarına da örnek olan ve onların da çok sevdiği bir öğrencimiz" diye konuştu.

Biyoloji öğretmeni Bilal Güçer ise Soner'in başarısına dikkat çekerek, "Soner söylenenleri çok çabuk kavrayabilen bir öğrenci. Anlatılanlardan ayrıntı ya da hikaye kısmı değil de öğrenmesi gereken yerleri çok iyi tespit ediyor ve ona göre öğrenmesi gereken yerleri öğreniyor sonradan da ise kendisi güzel analizler yapıyor" ifadelerini kullandı.

Sınıf arkadaşları da, başarılı olduğunu vurguladıkları Soner'in sağlığına kavuşmasını istediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA