İnce'den Ak Parti İçindeki Chp'lilere, 'yuvaya Dönün' Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, AK Parti içindeki CHP'lilere yuvaya dönme çağrısı yaptı.

İnce'den Ak Parti İçindeki Chp'lilere, 'yuvaya Dönün' Çağrısı
3. köprüye Yavuz Sultan Selim'in isminin verilmesinin Alevi vatandaşları yaraladığını söyleyen İnce, Başbakan Erdoğan'ın, "iki ayyaş" sözleri ile ilgili ise, "Eğer Atatürk ve İnönü'yü kastetiysen o Meclis'i sana dar ederiz" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, memleketi Yalova'da basın toplantısı düzenleyerek Başbakan ve hükümete yüklendi. Sözlerine AK Parti içerisindeki CHP'lilere seslenerek başlayan İnce, "AKP'lilere sesleniyorum. Bazılarınızın aileleri geçmişte CHP üyesiydi. Siz bugün gidip bu adamlara hizmet ediyorsunuz. Atatürk'e, Cumhuriyet'e açıkça hakaret edilirken, Cumhuriyet'in değerleri ayaklar altına alınırken sizin vicdanınız rahat mı? Siz o partide halen ne duruyorsunuz? Rantiyeci değilseniz bırakın, Atatürk'ün partisine gelin. Biz sizi bağrımıza basarız yine. Hatanızdan vazgeçin ve şu partiden ayrılın" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kral değil, hizmetkarım" sözlerini de eleştiren İnce, "Senin hizmetkar olduğunu biliyoruz ama sen vatandaşın hizmetkarı değilsin. Sen egemen güçlerin hizmetkarısın. Ne zamandan beri hizmetkarlar vatandaşına gaz sıkıyor? Ne zamandan beri hizmetkarlar Taksim'e AVM yapıyor. Ne zamandan beri hizmetkarlar bu toplumdan zorunlu reçete istiyor?" diye sordu.

Taksim'de yapılmak istenen AVM için ağaçların kesildiğini dile getiren CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Atatürk'ün Yalova'daki Yürüyen Köşk'ünü örnek verdi. "Atatürk ağacın dalını kesmemek için köşkünü kaydırdı" diyen İnce, "Taksime AVM yapmak için bunlar ağaç kesiyorlar. Oysa Atatürk Yalova'da bir ağacın dalını kesmemek için köşkünü raylar üzerinde kaydırdı. Gelsinler de burada bir ders verelim onlara" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği gerçek niçin reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor" sözlerine de değinen İnce, "Bu topraklarda Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye ayyaş diyecek bir babayiğidi analar doğurmadı. Eğer onları kastediyorsan o lafı sana yediririz biz, sana o Meclis'i dar ederiz. Haddini bileceksin. Ondan sonra da sözcüsü kıvırıyor, 'Sözün gelişi denildi' diyor. Lafın gelişine göre değil, prompterin akışına göre konuşuyorsun sen. O prompterdan öyle aktığı için öyle konuştun. O arıza yapsa zaten ne söyleyeceğini bilemezsin sen. Gücüne ve etrafındaki 3 bin polise güvenme" ifadelerini kullandı.

Başbakanın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçirdiği kazanın ardından, 'Geçmiş olsun' dememesini eleştiren İnce, "Genel Başkanımız bir kaza geçirdi. İlginç bir kazaydı bu. Canı ile ilgili bir durum yok ama ana muhalefet partisinin genel başkanı o. Bunların ne Müslümanlığı Müslümanlık ne insanlığı insanlık. Cahil, zorba, nezaketsiz insanlar bunlar. Bir telefon açıp, 'Geçmiş olsun' demediler. Sen ameliyat olduğunda CHP Genel Başkanı evine geldi senin" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz gün temeli atılan 3. köprünün adının 'Yavuz Sultan Selim' olmasının Alevileri üzdüğünü dile getiren İnce, "Bu topraklarda Aleviler var. Bunlar bir inanç grubu. Bu insanlar Yavuz Sultan Selim'i sevmezler. Sen neden toplumu geriyorsun? Tarihimizde toplumun her kesiminin kabulleneceği bir isim yok mu? Neden Yavuz Sultan Selim ismini veriyorsun?" dedi.

Kaynak: İHA