Başbakan Erdoğan’ın Kardeşinin Askerlik Yaptığı Askeri Birlik Kapanıyor

28. uluslararası Baston ve Kültür festivali kapsamında ilçede bulunan Ak Parti Zonguldak Milletveki Özcan Ulupınar, kapanması gündemde olan Devrek 2.’nci Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı’nda Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın da askerlik yaptığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın Kardeşinin Askerlik Yaptığı Askeri Birlik Kapanıyor
Özcan Ulupınar, 2.’nci Jandarma Er Eğitim tabur Komutanlığı’nın yaklaşık 60 yıl önce ilçeye kurulduğunu ve burada askerlik yapanlar arasında Başbakan recep Tayip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın da bulunduğunu ifade etti.

Devrek ilçesinin dünyaca ünlü bastonu kadar askeri taburuyla da tanındığını vurgulayan Özcan, şöyle konuştu:
“Burada 60 yıllık tabur var. Başbakanımızın kardeşi burada askerlik yapmış, Türkiye’deki bir çok vatandaşımız burada askerlik vazifesini yerine getirmiştir. Askeriyeden dolayı Devrek’i tanıyan çoktur. Tıpkı, bastondan dolayı tanıyanlar olduğu gibi.” Jandarma Genel komutanlığı’nın Devrek’teki taburu lav edeceği yönünde zaman zaman söylentilerin çıktığını hatırlatan Ulupınar, birliğin kapatılmasının halen daha gündemde olduğunu sözlerine ekledi. Tabur ile ilgili tasarrufun Jandarma Genel Komutanlığı’nda olduğunu hatırlatan Ulupınar, “Belli zamanlarda belli söylentiler oldu. Şimdilerde tekrardan askeriyenin gitmesi, kapanması gündemde. Asker sayısının azaltılması, bakaya sayısının çok olması, bedelli askerlik yasasının gündemde bulunması belki önümüzdeki günlerde profosyonel orduya geçilebilecek olması, en önemlisi nüfusun yaşlanıyor olması gibi nedenlerden, ülke genelindeki bu tür küçük birliklerin kapatılmasını gündeme taşıdı. Bu elbette Jandarma Genel Komutanlığımızın alacağı bir karardır” dedi.

Ulupınar, kapanacak taburun yerine 15-20 bin kapasiteli büyük bir birlik konuşlandırılması yönünde girişimlerde bulunduklarını belirten Ulupınar, şöyle devam etti; “Büyük birliklerde askerin konuşlanması ile ilgili çalışmalar yapılabileceği bize söylendi. Burası kapandığı takdirde Milli Emlak Genel müdürlüğünün, Maliye bakanlığının yeri. İşin içinde Jandarma Genel komutanlığı, Savunma Bakanlığı Maliye Bakanlığı var, çeşitli bakanlıklar ve kuruluşlar var” dedi
Ulupınar, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Devrek İlçe Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile birlikte taburun kapanması halinde yerine üniversite yapılabilmesi için ciddi girişimlerde bulunduklarını da sözlerine ekledi. Ulupınar, açıklamalarını şöyle tamamladı: “İl ve ilçe idarecileri olarak, buraya üniversite yapılması ile ilgili, üniversitenin bazı bölümlerinin burada hayata geçirilmesi ile alakalı, bir takım çalışmalara başladık. Bunları da zaman içerisinde gelişmeleri paylaşacağız. Şuan asker burada. Kışla kapandığı takdirde bizim de çalışmalarımız hızlanacaktır.”
Öte yandan ilçe ekonomisinin bel kemiği olarak görülen ve acemi er gazinoları, kameriye ve yeşil alanlar, play station ve masa tenisi, langırt, futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları, kütüphane gibi hizmetlerin sunulduğu taburun kapanması talimatının verildiği, uygulama emrinin ise henüz gelmediği öğrenildi.
Kaynak: İHA