Amatör Futbolcu, "Kara Lastik" Ayakkabıdan Vazgeçmiyor

Kastamonu - Kastamonu 2. Amatör Küme'de bulunan Hanönü Belediyespor'un oyuncusu Mehmet Ural, futbol karşılaşmalarında krampon yerine "kara lastik" ayakkabısıyla rakipleriyle mücadele ediyor.

Hanönü Belediyespor'un 6 sırt numaralı defans oyuncusu Mehmet Ural, sahada diğer futbolculardan farklı olarak giydiği ayakkabıyla dikkati çekiyor.

AA muhabirine açıklama yapan Ural, küçüklüğünden beri sürekli kara lastik ayakkabı giydiğini belirterek, ayaklarının buna alıştığını söyledi.

Kramponların ayaklarını sıktığını ifade eden Ural, "Kara lastiklerle futbol oynamayı çok seviyorum. Hem halı sahada hem de çim sahada kaymıyorum. Alışık olduğum için bana marka ayakkabılardan daha fazla yararı oluyor" diye konuştu,

-"Özel siparişle 45 numara kara lastik"

Kulüp Başkanı Fatih Tuna ise oyuncularının kara lastik ayakkabı ile futbol oynamasını istemediklerini vurgulayarak, "Sezon başında kendisiyle görüştüğümüzde kara lastik giyerse daha başarılı olacağını söyledi.

Bu nedenle özel siparişle 45 numara ayakkabı aldık" dedi.



Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Korkmaz ise sporcu sağlığını tehdit etmediği sürece isteyen futbolcunun istediği ayakkabı ile futbol oynayabileceğine dikkati çekerek, "Bu sporcumuz da isterse bez ayakkabı isterse de halı saha ayakkabısı giyebilir. Bir sakıncası bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA