Ak Parti Malatya İl Teşkilatı Mahalle Ziyaretlerine Devam Ediyor

Malatya - 26.05.2013 - AK Parti Malatya İl Teşkilatı, mahalle ziyaretlerini sürdürüyor.

İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Bülent Tüfenkci, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve bazı yönetim kurulu üyeleri Çukurdere Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, muhalefetin çözüm süreciyle ilgili tutumunu eleştirdi.

Çözüm için risk aldıklarına değinen Tüfenkci, "Biz de diğerleri gibi, '30 senedir nasıl idare edildiysek bundan sonra da o şekilde devam etsin' diyebilirdik. Oysa Başbakanımız 'baldıran zehiri de içsek bu sorunun çözülmesi gerekir' dedi.

Bizden önceki iktidarlar da Abdullah Öcalan'la bir şekilde görüşüyordu ama bu güne kadar hiç kimse siyasi bir risk alıp belli bir plan ve proje dahilinde sorunu çözme girişiminde bulunmadı. İnsanların kimlik haklarının verilmesi gerektiğini her zaman ifade ettik. Kürtçe şarkıysa söylenmeli, yayınsa yapılmalı ancak hiçbir zaman tek vatan, tek bayrak, tek dil çizgisinden de ödün vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Hiçbir pazarlığa girmeden, ödün vermeden barış olacağını belirten Tüfenkci, herkese yeni anayasada eşit vatandaşlık hakkı verileceğini aktardı.

Tüfenkci, son anketlerde çözüm sürecine desteğin yüzde 80'lerde olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin 11 yıllık başarısının arkasında mahalle temsilcilerinin büyük rolü olduğunu kaydeden Tüfenkci, ileriki günlerde de onlara önemli bir görev düştüğünü belirtti.

Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olması gerektiğini ifade eden Tüfenkci, 1940'lardan kalma köhnemiş yönetim anlayışıyla bugünün dünyasında var olabilmenin mümkün olmadığını bildirdi.

Kaynak: AA