Orta Karadeniz Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu İmza Töreni

Orta Karadeniz Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu imza töreni Canik Başarı Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Fehmi Yıldız Kültür Merkezi konferans salonunda 8 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen törenle, akademik işbirliği protokolü imzalandı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, burada yaptığı konuşmada, Orta Karadeniz'de bulunan üniversitelerin bir araya gelerek yapacağı protokole ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Protokolün birçok noktada işbirliğini sağlayacak, israfı önleyecek ve daha fazla verim alınabilecek birçok çalışmayı gerçekleştirebileceğini ifade eden Aksoy, şunları kaydetti: "Üniversitelerimiz yalnızca gençlerimizi hayata hazırlayan kurumlar olarak varlığını sürdürmemeli, farklı alanlarda çalışmalar yaparak ortaya koymalıdır. Üniversiteler bulunduğu alanlarda kentin sorunlarıyla da yakından ilgilenen ve onlara çözüm üreten kurumlar olarak kendilerini gösteriyorlar. Bu işbirliğinin sadece imza aşamasında kalmamasını diliyorum. İşbirliğinin uygulamaya dönük ve bölgenin sorunlarıyla ilgili yapılacaklar noktasında artarak devam etmesini diliyorum." Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ise kurulacak platformun amacının üniversitelerin sahip olduğu akademik ve fiziki imkanların sinerji oluşturulacak şekilde bir arada kullanılması olduğunu söyledi.

Platformun bölgedeki rektörlerin yaptığı toplantılar sonucu ortaya çıktığını vurgulayan Bekdemir, "Bölgemizde bulunan üniversitelerle bölgesel bir üniversiteler platformu oluşturma gayreti içerisine girdik. Bu gayret sonucunda bütün imkanlarımızın platform çerçevesinde merkez laboratuvarlarımızla, sanayi üniversite iş birliğinde, araştırma projelerinin oluşturulmasında, bölgesel kalkınmada itici bir güç olacağına inanıyoruz. Bu kadar üniversitenin bir araya getirdiği akademisyenlerin toplam entelektüel kapasitesi, ARGE imkanlarının toplam kapasitesi gerçekten görülmeye değer" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, protokol imzalayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Gazi Osmanpaşa Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Canik Başarı Üniversitesi rektör ve rektör yardımcılarına plaket takdim etti.

Muhabir: Anıl Kuru
Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA