Fuar İçin Kente Gelen Yazar Ayvazoğlu, Darende'yi Gezdi

Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarına katılmak üzere kente gelen yazar Beşir Ayvazoğlu, Darende ilçesini ziyaret etti.

Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu ve Darende Tanıtım Merkezi'ni gezen Ayvazoğlu, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş'le de bir süre görüştü. Ayvazoğlu, ilk kez geldiği Darende'nin güzellikleri bugüne kadar tanıyamamış olmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade etti.

Darende'nin tabi dokusu ve manevi atmosferinden etkilendiğini kaydeden Ayvazoğlu, vakfın toplumun ihtiyaç duyduğu birçok alanda insanlara önemli hizmetler kazandırdığını belirterek, "Hizmet ve çalışmalarınız göz kamaştırıyor" dedi.

Ziyareti sırasında Hulusi Efendi'nin divanını da inceleyen Ayvazoğlu, "Eşsiz edebi sözlerin yer aldığı bu divan, okuyana sevgi, kardeşlik, samimiyet ve beraberliği aşılıyor. Bugün insanların ihtiyacı olan birçok husus divandaki satırlarda gizli. Dizelerindeki ifadeler Allah vergisi bir ilimle yazıldığının göstergesi. Sadece bir beyiti üzerine bile kitaplar yazılır, harikulade bir esermiş" diye konuştu. Hamidettin Ateş de Hulusi Efendi'nin edip bir şair olduğu kadar, örnek hizmetleriyle insanlara büyük kazanımlar sağlayan bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Ateş, Ayvazoğlu'na vakıf yayınlarından hediye etti.

Muhabir: Aslan Tektaş
Yayıncı: Tuba Karahan
Kaynak: AA