Sedaş, Dolandırıcılıklara Karşı Aboneleri Uyardı

Sakarya - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ , abonelerin enerji tasarruf cihazı kullanmaları için şart koşmadığını bildirdi.

SEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, müşterilerden alınan ihbarlar doğrultusunda bazı firmaların kurum adına aboneleri arayarak, elektrik tesisatlarında tasarruf cihazı zorunluluğu getirilmesine yönelik yanlış bilgi verdiğininin tespit edildiği kaydedildi.

TEDAŞ veya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ismi kullanılarak abonelerin aldatılmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar :belirtildi:

“Tüketicilere cihazın postayla gönderilerek, bedelinin kapıda tahsil edileceği belirtilmekte ve 3 ay içinde tasarruf yapamadığını söyleyen abonelerimize cihazlarını iade edebilmelerine imkan sağlanacağı ve bunun garanti altına alındığı ifade edilmektedir. Telefon ile pazarlanan cihazın bedelinin 99 lira olduğu ve yüzde 30 tasarruf sağladığı da iddia edilmektedir. Öncelikle SEDAŞ olarak, zorunlu koştuğumuz herhangi bir tasarruf cihazı uygulamasının olmadığını ifade etmek isteriz. Bu cihazların teknik anlamda işe yaramadığı da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve EMO tarafından ispatlanarak raporlanmış, konu kamuoyuna da defalarca şirketimizce duyurulmuştur.

Bahsi geçen konunun ve bu cihazları pazarlayan firmaların, kurumumuzla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Şirketimiz adını kullanarak telefonla veya kapıda pazarlama yapan kişilere lütfen itimat etmeyiniz. Uygulamalarımız hakkında en doğru bilgilere ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz."

Kaynak: AA