Elbeyli Konteyner Kent İle İlgili Koordinasyon Toplantısı Yaptı

Kilis Valis Süleyman Tapsız, Suriyeli misafirler için Elbeyli İlçesi Beşiriye köyünde yapımı devam eden konteyner kentte, kurum müdürleri, yüklenici firma temsilcileri ve Suriyeli vatandaşlarla toplantı yaptı.

Toplantıya Vali Süleyman Tapsız’ın yanı sıra, Vali Yardımcıları Ahmet Karatepe ve İlker Özerk Özcan, Elbeyli Kaymakamı Meral Uçar, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Çolak, Genel Sekreter Mustafa Bolat, ilgili kamu kurum müdürleri ile yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda yapımı sona yaklaşan konteyner kent ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Süleyman Tapsız, “Konteyner kente önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren Suriyeli misafirlerin yerleştirilmesine başlanacaktır. Öncelikle Es-Selame Sınır Kapısında bekleyen 12-13 bin kişiyi, daha sonra da şehir merkezinde zor şartlarda barınan Suriyeli misafirlerimizi buraya yerleştireceğiz Biz Elbeyli Konteyner Kente yerleşecek Suriyelilerin kaydını daha önceden yaptık hazırladık. Herhangi bir kargaşaya mahal vermeden bu işlemi tamamlayacağız. İlgili kurumlarımız ve firma yetkililerinin de görev ve sorumluluklarını tekrar gözden geçirerek, eksikliklerini gecikmeye mahal vermeden tamamlamaları gerekmektedir” dedi.

Vali Tapsız, kurum müdürleri ile yapılan toplantının ardından, konteyner kente yerleşecek Suriyelilere rehberlik yapacak olan Suriyeli temsilciler ile de bir toplantı yaptı.

Vali Tapsız, burada Suriyeli temsilcilere hitaben yaptığı konuşmada, “Sizler buraya yerleşecek Suriyeli kardeşlerimize rehberlik yapacaksınız. Burası yeni kuruluyor, biz her şeyi düzgün yapmaya çalışıyoruz. Fakat eksiklik ve aksaklıklar olabilir. Bunlar tabiki öngörülmeyen aksaklıklar. Sizden arzumuz bu gelen kardeşlerimize sabırlı ve hoşgörülü olmaları gerektiğini telkin etmeniz. Kilis Valisi olarak başta ben ve bütün arkadaşlarımız burada rahat etmeniz için gece gündüz çalıştık. Burası kocaman bir şehir ve 3 ay gibi kısa bir sürede yapıldı. Eksiklikler muhakkak olacak. Bu nedenle misafirlerin konteynerleri kullanırken, kullanma talimatına uymaları, dolayısıyla bu konteynırların temiz ve düzgün kullanılması konusunda size görev düşüyor. Siz buraya gelen misafirlere rehber olacaksınız. Burada sistematik, düzenli, rahat bir yerleşim sağlamamız gerekiyor” dedi.

Toplantının ardından Vali Tapsız, toplantıya katılanlar ile birlikte, konteyner kentte gezi ve incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA