Elazığ'da Semerkand Vakfı Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Semerkand Vakfı’nın 15. kuruluş yıl dönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Elazığ'da Semerkand Vakfı Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı
Erzincan’dan gelen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gayretli tarafından Semerkand Vakfı ve Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi’nin tanıtımı yapıldı. Gayretli, Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi bünyesinde enstitüler, tıp fakültesi, hukuk fakültesi, İslami ilimler fakültesi, güzel sanatlar fakültesi, iktisadi idari ve sosyal bilimler fakültesi, mühendislik ve mimarlık fakültesi, meslek yüksekokullar alanında eğitim verileceğini belirtti.

Semerkand Vakfı Elazığ Başkanı Prof. Dr. Mehmet Coşkun ise, "Vakfımız insanlara hizmet etmeyi esas alan milli kaynaklara dayalı, milli bir kuruluştur. Ancak hizmetleri milletler arasıdır. En temel görevimiz her yaştan insanımıza irşad ve eğitim hizmetleri götürmektir. Hizmet edenleri de ülkemizin birlik ve beraberliğini, ahlaki değerlerini korumayı ön planda tutan anlayışa sahip gönüllülerdir" dedi.

Düzenlenen davete Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA