Türkçe Olimpiyatlarının İsmi Değişti

10 yıldır Türkçe Olimpiyatları olarak kutlanan uluslararası etkinlik bu yıl isim değişikliğine gitti.

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali olarak ismi değiştirilen etkinliğin bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek. Festivalin gerçekleştirileceği 55 ilden biri olan Sakarya’da festivalin büyük gösterisi 11 Haziran 2013 Salı günü Atatürk Stadında yapılacak.
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenecek olan 11’inci Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 11 Haziran 2013 Salı günü Sakarya Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili Elmas Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Türkçe Olimpiyatları Sakarya Genel Koordinatörü Oğuz Hak, “Dünya’nın farklı ülkelerinde Türkçe’yi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe olimpiyatları bu yıl uluslararası dil ve kültür festivali adı altında 1-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağı 11’inci Uluslararası Dil Kültür Festivali Evrensel Barışa doğru sloganıyla Türkiye genelinde 55 İl ve 99 sahnede yapılacak. Beş kıtadan dili, dini, rengi farklı 2 bin öğrenci şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek” dedi.

Geçtiğimiz yıl Türkçe Olimpiyatları’nın 10’uncu Yılını ve Türk Okulları’nın 20’inci yılının büyük bir coşku içinde kutlandığını hatırlatan Hak, “Geçen yıl büyük coşku içinde kutlanan etkinliklerimiz, bu yıl da temposunu düşürmeden daha da büyüyerek tüm Türkiye’yi kuşatacak. Atatürk Stadyumunda yapılacak olan programlar 21.00-23.00 saatleri arasında gerçekleşecek“ dedi.

27 ülkeden 190 öğrencinin katılacağı büyük bir etkinlik düzenleyeceklerine dikkat çeken Hak, Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı himayesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Sakarya il etkinliğinin bu yıl önceki yıldan farklı olarak 5 büyükşehir organizasyonu kapsamında Bursa, Kayseri, Konya ve İzmir büyükşehirleriyle birlikte aynı konsepte yer alacağını söyledi.

10 Haziran’da öğrencilerin Sakarya’ya gelmesiyle başlayacak olan etkinliklerde kafileler ilk olarak konvoy halinde şehir turu atacak. 11 Haziran’da ise protokol ziyaretleri yapılacak. Ayrıca Çark Caddesi’nde öğrenciler toplu şekilde yürüyerek Sakaryalılarla buluşacak. Aynı gün saat 21.00’da ise Atatürk Stadyumu’nda büyük gösteri olacak. 12 Haziran sabahı öğrenciler Sakarya protokolüyle kahvaltı yaptıktan sonra şehirden uğurlanacak.
Kaynak: İHA