Polisten, Konutlara "güvenlik Karnesi"

Isparta - Isparta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarına artan hırsızlık olaylarına karşı uyardıkları vatandaşları uyarıcı önlemler alıyor.

Kent genelinde özellikle yaz aylarına artan hırsızlık olaylarının önüne geçmek isteyen Isparta Toplum Desteklli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, alışılmışın dışında birçok etkinlik düzenliyor.

Daha önce bir polisin uygulamalı olarak vatandaşlara hırsızlığın nasıl gerçekleştiğini anlatan ekipler, şimdi de güvenlik karnesi adı verilen anket çalışması yaptı. Ziyaret ettikleri evlerde önce vatandaşları bilgilendiren ekipler, daha sonra evleri kontrol ederek 17 soru bulunan anket düzenliyor.

"Üst katlara çıkışı kolaylaştıracak eklenti ve yükselti var mı", "Pencere ve balkonlarda demir parmaklık bulunuyor mu", "Binada güvenlik kamerası ve diafon sistemi mevcut mu" gibi soruların yer aldığı anketle evin güvenlik açıkları belirleniyor.

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, yaptığı açıklamada, vatandaşların güvenliğine katkı sağlamak için dikkat çekici çalışmalarla farkındalığı arttırmak istediklerini belirterek, "Bu uygulamanın sonucunda emniyet sorumluluk bölgesindeki mahallelerde konutların güvenlik açıklarını büyük ölçüde tespit edeceğiz. Uygulama ve çalışmalarımızı bu yönlere kanalize edeceğiz. İstenmeyen olayların yaşanmasını asgari düzeye indirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Or, çalışma kapsamında 43 mahallede 10 bin haneye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA