Ak Parti Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı

AĞRI - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Biz, seçim yapıldığında, sandıklar kapandığında, bir sonraki seçimin startını veren bir partiyiz" dedi.

Şentop, AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı'nca Ağrı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen Ağrı, Iğdır ve Kars illerinden oluşan 5. bölge seçim toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin seçime bakışının diğer partiler gibi olmadığını söyledi.

Diğer partilerin seçim çalışmalarına henüz başlamadığını ifade eden Şentop, AK Parti'nin farkının tamamen kategorik bir bakış farkı olduğunu söyledi.

Türkiye’de siyasi partilerin, seçim ve sandığa yönelik çalıştıklarını dile getiren Şentop, "Seçim günü, sandıkta ortaya konulan irade, seçim günü oluşan bir irade değil. Bunun bir arka planı var. Oy verilmeden önce kalp ile önceden bir tasdik vardır. İşte bu seçim günü oluşan bir şey değil. Bu seçimden çok önce olan bir durum. Bizim bakış açımız budur. Öncesinde kalpte tasdiki sağlamak ve biz ona talibiz" diye konuştu.

Şentop, AK Parti'nin milletten gelen görüşleri, eleştirileri en iyi kabul eden, en iyi ele alan ve onlara göre politikasına yeniden istikamet veren bir parti olarak Avrupa’daki partiler arasında birinci olarak tespit edildiğini belirtti.

Şentop, partilerinin seçim çalışmalarına bir önceki seçim biter bitmez başladığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Seçim İşleri Başkanlığı toplantısı denildiği zaman, genelde seçim çalışması, seçime hazırlık gibi olarak algılanıyor. Biz ilk başlattığımızda 12 Ocak’ta, il seçim işleri başkanlarımızı Ankara’da topladığımız zaman da AK Parti seçim startını veriyor demişlerdi. Bir bakıma doğru fakat bu seçim startı verdiğimiz anlamına gelmiyor. Biz, seçim yapıldığında, sandıklar kapandığında, bir sonraki seçimin startını veren bir partiyiz. Dolayısıyla bu bir seçim startı değil. Fakat seçim işleri başkanlığı gözüyle, bugüne kadar yapılan çalışmaların gözden geçirilmesi, seçime yönelik teşkilat yapılarının gözden geçirilmesi, bu toplantılarımızın gündemini teşkil ediyor."

Toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı 5. Bölge Koordinatörü Ali İhsan Yavuz, AK Parti Ağrı Milletvekilleri Fatma Salman, Ekrem Çelebi ve Mehmet Kerim Yıldız, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın ile partinin Ağrı, Iğdır ve Kars yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA