282 Gündür Haber Alınamayan Gazetecinin Eşi Başbakandan Yardım İstiyor

İstanbul’daki Suriye Konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, Suriye’de 282 gündür kendisinden haber alınamayan meslektaşları Bashar Kadumi için eylem yaptı.

Eylemde konuşan Bashar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, “Başbakanımıza ve Dışişleri Bakanımıza sesleniyorum. Enes ve Zehra hala babalarını bekliyor. Ben kocamı bekliyorum. Ben bir haber almak istiyorum” dedi.

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye Konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 282 gündür kendisinden haber alınamayan gazeteci Bashar Kadumi için eylem yaptı. Eyleme, Bashar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi de katıldı.

Bashar Kadumi'nin pankart şeklinde hazırlanmış ‘Basın Kartı’ Suriye Konsolosluğu binasının kapısına asılırken, meslektaşları ‘Suriye Başarı bize geri ver’ sloganı atarak Suriye’yi protesto etti. Eylemde konuşan Arzu Kadumi, “282 gündür Başhar’dan bir haber alamıyoruz. Başbakanımıza ve Dışişleri Bakanımıza seslenmek istiyorum. Rusya ve İran ile yaptıkları görüşmelerde eşimi unutmasınlar. Bashar hala Suriye’de, hala haber alamıyoruz. Hayatta olup olmadığını bile bilmiyoruz. Başbakanımıza ve Dışişleri Bakanımıza sesleniyorum. Enes ve Zehra hala babalarını bekliyor. Ben kocamı bekliyorum. Ben bir haber almak istiyorum. İstediğim çok şey değil, sadece kocamdan haber almak. Öldü mü hayatta mı? Bunu merak ediyorum. Bizim sesimizi artık duysunlar” diye konuştu.

Bir süre Suriye Konsolosluğu girişinde slogan atan gazeteciler daha sonra dağıldı. Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye’nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Kadumi’den ise o günden beri haber alınamıyor.
Kaynak: İHA