Kısa Filmin Yıldızları Belli Oldu

Yıldız Teknik Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından organize dilen 9. Yıldız Kısa Film Festivali, ödül töreni ve gala gecesi ile son buldu.

Kısa Filmin Yıldızları Belli Oldu
Yola çıktığı günden bu yana sinemaseverlerin ilgisiyle büyüyen Türkiye’nin ilk ve bağımsız öğrenci organizasyonu 9. Yıldız Kısa Film Festivali dokuzuncu kez sinemaseverlerle buluştu. Y.T.Ü. Sinema Kulübü tarafından düzenlenen, sinema sektörünün özgün ve seçkin isimlerinden oluşan bir jüri ile filmlerin değerlendirildiği etkinlik, gala gecesi ve ödül töreni ile tamamlandı. Ödül töreninde Deneysel, Canlandırma ve Kurmaca dallarında derece alan filmler ayrı ayrı ödüllendirildi.

13 Mayıs tarihinde açılış etkinlikleriyle başlayan ve hafta boyunca devam eden festivalde, Y.T.Ü. Davutpaşa ve Beşiktaş kampüslerinde yapılan film gösterimlerinin yanı sıra; panel, söyleşi ve atölyeler gerçekleştirildi.

Jüri üyeliğini Bora Gökşingöl (Kurgucu), Ceylan Özçelik (Yazar, Sunucu, Kısa Film Yönetmeni), Ercan Yılmaz (Görüntü Yönetmeni), Handan İpekçi (Senarist, Yapımcı, Yönetmen), Özcan Alper (Yönetmen, Senarist), Ruhi Sarı (Oyuncu) ve Veli Kahraman’ın (Sanat Yönetmeni, Yönetmen) yaptığı festivalde ödül almaya hak kazanan filmler şu şekilde sıralandı:
"Deneysel Dalı Dereceleri:
Birincilik Ödülü: Aralık-Hüseyin Mert Erverdi
İkincilik Ödülü: (kafes)-Oğuzhan Akalın
Üçüncülük Ödülü: Ü.N.K.-Umut Subaşı
Canlandırma Dalı Dereceleri:
Birincilik Ödülü:Tahrik ve Tahrip-Metin Vatansever
İkincilik Ödülü:Kız Çocuğu-Hakan Berber
Üçüncülük Ödülü: Fidan-Önder Menken-Burak Varlık
Kurmaca Dalı Dereceleri:
Birincilik Ödülü:Buhar-Abdurrahman Öner
İkincilik Ödülü:Yüksük-Enes Yurdaün
Üçüncülük Ödülü: 1982-Yıldıray Yıldırım
Jüri Özel Ödülü:Mod-Deniz Tarsus".
Kaynak: İHA