Bakan Çelik, Adana’da Temel Atma Törenine Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türk milletini ‘millet’ yapan değerler arasında ırkçılık, mezhepçilik ve bölgecilik olmadığını, tüm bunlara karşı olduklarını söyledi.

Bakan Çelik, Adana’da Temel Atma Törenine Katıldı
Bakan Çelik, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Adana’da, merkez ilçe Sarıçam Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı.

Sarıçam’da 43 bin metrekarelik bir alanın 2 bin 500 metrekaresinde inşa edilecek olan 4 katlı binanın temel atma törenine yoğun ilgi gösterildi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de Çelik’e eşlik etti.

Burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Çelik, yaptığı konuşmada, “Bizi millet yapan değerler arasında ırkçılık, mezhepçilik ve bölgecilik yok. Biz tüm bunların karşısındayız” dedi

Çözüm süreci ile ilgili olarak yapılan eleştirilere de değinen Çelik, “Milletin nasipleri üzerinde pazarlık olmaz. Buna asla müsaade etmeyiz. Türkiye farklı mezhep ve etnik yapılardan oluşan bir ülke. Biz, Ortadoğu’da ve Mezopotamya’da zenginliğin, barışın, eşitlik ve kardeşliğin tesis edilmesini isterken, aynı şekilde Türkiye’de de eşitlik ve kardeşlik için bu süreci başlattık” diye konuştu.

Türkiye’de Alevi-Sünni çatışması yaratılmak istendiğinin altını çizen Bakan Çelik, “Alevi ile Sünni vatandaşlarımız arasına fitne fesat konulmak isteniyor. Buna asla ama asla izin vermeyeceğiz. Alevi’nin de Sünni’nin de yolu aynı. Bu yol Ehlibeyt yoludur” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA