Tunceli'de "dersim'e Sadakat" Yürüyüşü Yapıldı

Tunceli - Tunceli Belediyesi, bazı ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla "Dersim'e Sadakat" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Merkez Moğoltay Mahallesi'ndeki Kışla Meydanı'nda toplanan grup, üzerinde "Dersim'e sadakat için barajlara, siyanüre, mayınlara, karakollaşmaya, doğanın yok edilmesine hayır" yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş, yağmur nedeniyle Tunceli-Ovacık Karayolu üzerindeki Kemerebel mevkisinde sonlandırıldı.

Avukat Barış Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli'ye yapılması planlan barajların ve maden arama sahalarının doğaya zarar vereceğini iddia etti.

Baraj ve maden arama sahalarının yapılmaması için anayasal hakları sonuna kadar kullanacaklarını ifade eden Yıldırım, "Dersim'de 23 baraj ve HES inşa edilmek isteniyor. Biz bunların hiçbirini istemiyoruz. Doğamızın katledilmesine seyirci kalmayacağız. Barajlar ve maden arama işlemleri, bu bölgeden göçleri artıracak, bölgeyi yaşanmaz hale getirecektir" diye konuştu.

Yürüyüşe, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin'in yanı sıra Hozat, Pertek, Pülümür ve Nazımiye ilçe belediye başkanları da katıldı.

Kaynak: AA