İşçiler Sokaktaki Eylemlerini İş Yerlerine Taşıdı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Türk Metal Sendikası'na bağlı fabrika çalışanları, meydanlarda yaptıkları eylemlere iş yerlerinde de devam ediyor.

İşçiler Sokaktaki Eylemlerini İş Yerlerine Taşıdı
5 haftadır her çarşamba yürüyüş ve basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalışan fabrika çalışanları, 3 haftadır iş yerlerinde çeşitli eylemler yapıyor. Başlangıçta sakal bırakma, kurdele takma, bir dakika iş bırakma, yemekte kaşık vurma ve düdük çalma gibi eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan işçiler, her geçen gün eylemlerin dozajını artırıyor. Son günlerde iş bırakma eylemini 4 dakika olarak uygulayan işçiler, sesli ve sessiz iş başı ve iş çıkış eylemlerinin yanında yemeğe çıkmama eylemini de uygulamaya koyarak yemeklerini kendi aldıkları yiyeceklerle fabrika bahçesinde yerken, fabrikalardaki üretimlerde de ister istemez aksamaların meydana geldiği belirtildi.

İşçiler, verdikleri mücadelenin kutsal bir mücadele olduğunu savunarak, "Hakkımızı alıp bizlere insanca yaşama hakkı tanınana kadar her yerde, her alanda eylemlerimize devam edeceğiz" dedi

Kaynak: İHA