Bolu'da 33 Ülkeden 80 Öğrenci Gösteri Yapacak

Bolu'da Türkçe Olimpiyatları'nda 33 ülkeden 80 öğrenci gösteri yapacak.

Bolu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Hakkı Özmen, dernekte düzenlenen basın toplantısında, bu yıl Türkçe Olimpiyatları'nın "evrensel barışa doğru" sloganıyla yapılacağını söyledi.

Özmen, Türkçe'yi en iyi öğrenen yabancı öğrencileri ödüllendirmek amacıyla 2003'ten beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın bu yıl "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" adıyla yapılacağını anlatan Özmen, şöyle konuştu:

"140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağı olimpiyatlar, Türkiye genelinde 55 ilde 99 sahnede yapılacak. Beş kıtadan dili, dini, rengi farklı 2 bin öğrenci şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek. Bolu'da yapılacak etkinliğe yaklaşık 35 ülkeden 80'e yakın öğrenci katılacak."

Etkinliğin 6 Haziran'da Atatürk Stadı'nda yapılacağını kaydeden Özmen, "Bolu'daki etkinliğimiz, TÜRKÇEDER ve BOSİAD tarafından organize edilmektedir. Bu etkinlik Bolu'da bir ilk. Böyle bir organizasyonun Bolumuza gelmesinin, şehrimizin tanıtımına da büyük katkıları olacağına inanıyoruz. Misafir öğrencileri en güzel şekilde ağırlayarak Bolu halkının misafirperverliğini göstermek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA