Biga İibf'ye Yabancı Diller Hazırlık Binası

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi , yabancı diller hazırlık binasının temeli, Ağaoğlu Kampüsünde düzenlenen törenle atıldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof Dr. Sedat Laçiner, törende yaptığı konuşmada, Biga'yı gerçek bir üniversite kampüsü haline getirmek için çalışacaklarını söyledi.

Üniversitenin, Biga'daki kampüsünde her türlü bilgi, bilişim sistemleri alt yapısını yenilediklerini ifade eden Laçiner, temelini atacakları binanın ise gerçek bir kampüs olma yolundaki hedeflerinde, önemli yer tuttuğunu kaydetti.

Laçiner, şöyle dedi:

"Kısaca hazırlık okulu diyebileceğimiz binada öğrencilerimiz, bir yıl boyunca İngilizce hazırlık eğitimi alacak. Şu anda 4 programımızda hazırlık eğitimi veriliyor ve 400 civarındaki öğrenci, Çanakkale merkezdeki Terzioğlu Kampüsünde eğitimlerini sürdürüyor. Oysa burada 7 bölüm daha var. Bunların tamamına da İngilizce hazırlık eğitimi vermemiz gerekiyor. Hem mekan problemi, hem de Biga'daki öğrencinin, önce Çanakkale'de eğitim alıp, sonra buraya gelmesinin yarattığı bazı problemler nedeniyle bu iki bölümü 7 bölüme çıkaramadık. İnşallah bu binanın tamamlanmasıyla ve eklerinin zaman içinde gelmesiyle diğer 5 bölüm içinde zorunlu İngilizce hazırlık başlamış olacak. Bu da yaklaşık bin 100 civarındaki yeni öğrencinin Biga kampüsüne eklenmesi anlamına gelecek."

Biga'nın yükseköğrenim anlamında Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerinden bir tanesi haline geldiğine işaret eden Laçiner, "Üniversitemizin yaklaşık 37 bin öğrencisinin tamamının, İngilizce eğitimi almasını ve eğitim süresinin 1 yıl daha uzamasını, bu süre zarfında mezuniyet sonrası hayata daha güzel bir şekilde hazırlanmasını arzu ediyoruz. İşte bugün burada temelini attığımız bina, uluslararasılaşma ve daha iyi, kaliteli eğitim hedefimizin çok önemli basamaklarından bir tanesini teşkil ediyor" diye konuştu.

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan da "Yüksekokul binalarının olduğu alanın, belediyeye bırakılması halinde burada o binaların metrekaresi neyse ya da buradaki ihtiyaç neyse, o binaları hemen yapmayı planlayabilir, projelendirebiliriz. Hiç seçimi ve sonrasını hesaba katmaksızın, bugünden faaliyete geçebiliriz. Biz burayı üniversite yapacağız, buna kararlıyız" şeklinde konuştu.

Daha sonra Laçiner ve beraberindekiler, binanın temelini attı.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA