Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 166 Yılını Kutluyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 166. yıl dönümü münasebetiyle, Tapu Kadastro 4. Bölge Müdürü Ahmet Şahan ve beraberindeki heyet bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 166 Yılını Kutluyor
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 166. yıl dönümü nedeniyle, Tapu Kadastro 4.Bölge Müdürlüğü, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Daha sonra Tapu Kadastro 4. Bölge Müdürü Ahmet Şahan ve beraberindeki heyet, Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten memnun kaldığını dile getiren Eren, kendisine ait olan Osmanlıdan kalma tapuları ziyaretçilerine gösterdi. Tapunun önemine değinen Eren, "İnsanların nasıl kimlikleri var ise, evlilerin nasıl evlenme cüzdanları var ise, Arsalarında ve menkullerinde tapularının olması çok önemlidir. Zaman içerisinde tapu dairelerine uğranmadan bölünen hisse ayrımları gelecek yönünden çok sıkıntılı bir durumdur" dedi.

Teknolojik gelişmeyi yaşayamamış toplumlarda iki şeyin çok önemli olduğunu belirten Şahan, nüfusun ve vergisinin önemli olduğunu ifade etti.

Şahan, "Köklü ve tarihi kurumları değiştirmek, tarihi bir binanın restorasyon çalışmasına başlamak gibi. İzinler belgeler derken uzun zaman alıyor. Ama son yıllarda yaptığımız çalışmalar ile Türkiye'deki tüm tesis kadastro tamamlandı. Bugün yenileme kadastrolarını yapıyoruz. Güncelliğini kaybetmiş eski tapu kayıtlarını yenilenme ve elektronik ortama aktarma sürecini yaşıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA