Kursiyerlerden Mankenleri Aratmayacak Defile

Datça Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl içinde ürettiklerini sergilediği defile büyük beğeni topladı.

Kursiyerlerden Mankenleri Aratmayacak Defile
Datça Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen biçki dikiş kursunda bir yıl boyunca öğrendiklerini hazırladıkları kıyafetlere uygulayan kursiyerler hünerlerini bugün düzenledikleri bir defileyle tanıttı. Defilenin açılışında Datça Halk Müziği Korosu, birbirinden güzel türküleri seslendirdi.

Datça Halk Eğitim Müdürü Tülay Demirci Boğatemür, yaptığı açıklamada; “Öğrencilik yılları hepimizin hayatının en güzel dönemleri olarak hafızamıza kazınmıştır. Halk eğitimi bizleri tekrar o günlere döndürerek her yaştan, her kesimden insanı kah paylaşarak kah dertleşerek yan yana omuz omuza durmaya teşvik ediyor. İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır, kadına yapılan yatırım ise en çok prim yapandır. Eğitimli kadın bilinçli aile bilgili çocuklar demektir” dedi.

Datça Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurs 368 saat sürdü 24 kursiyer burada eğitim aldı kurs sonunda kursiyerler tarafından üretilen 41 adet giysi izleyenlerin beğenisine sunuldu ve izleyicilerden büyük alkış aldı. Defileye Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Milli Eğitim Müdürü Nuray Kabaş, okul müdürleri ve kalabalık bir izleyici katılarak kursiyerlere destek verdi.
Kaynak: İHA