Dokap Yeşil Yol Projesi Protokolü, Kalkınma Bakanı Yılmaz Tarafından İmzalandı

DOKAP Yeşil Yol Projesi protokolü, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından imzalandı.

Samsun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, DOKAP Yeşil Yol Projesi protokolünün, Kalkınma Bakanı Yılmaz tarafından Ankara'ya gitmek üzere kara yolu ile Samsun Çarşamba Havalimanı'na geldiği sırada imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, Kalkınma Bakanı Yılmaz'ın şu sözlerine yer verildi:

"Yeşil Yol dediğimiz turizm güzergahında olan illerimize bu proje kapsamında ek ödenek olarak 5'er milyon lira kaynak aktardık. Bunun protokolünü ilgili özel idarelerimizce gerçekleştirdik. Samsun da bu illerden bir tanesidir. Yeşil Yol önem verdiğimiz bir güzergah. Doğu Karadeniz bölgemiz alternatif turizm açısından çok büyük bir öneme sahip. Özellikle Körfez ülkelerinden gelecek katma değeri çok daha yüksek bir turizm potansiyeline hitap ediyor. Yapılacak bu güzergahın orta vadede uluslararası bir marka haline gelmesini bekliyoruz. Bu proje ile Doğu Karadeniz bölgemiz sadece yolları ile değil, konaklama tesisleri, ticari alanları ile hizmet sektöründe gelecekte turizm alanında çok daha büyük bir cazibe merkezi olacaktır."

Açıklamada, imza törenine Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Özcan, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli'nin de katıldığı kaydedildi.

Muhabir: Anıl Kuru

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA