Alanya Kaymakamı Özdemir'den Dolandırıcılık Uyarısı

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, "Ben kimseyi arayıp para istemem. Vatandaşımız bunu bu şekilde bilsin. Valilerimizin, kaymakamlarımızın böyle bir çalışması yok" dedi.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde kendi ismini kullanarak para isteyen dolandırıcılar türediğini söyledi.

Türkiye'de ve Alanya'da yeni bir dolandırıcılık şebekesinin ortaya çıktığını söyleyen Özdemir, "Bugün benim acil bir hasta için para talep ettiğim yönünde 2 ayrı olay ortaya çıktı. 8-10 gün önce yine bir iş adamı arkadaşımızı aramışlar. Kendisi konuyu hemen bana getirdi. Takip ediyoruz ancak bu hemen sonuçlandırılabilecek bir dolandırıcılık faaliyeti değil. Çünkü bunlar Türkiye'nin herhangi bir yerinde olabilirler" dedi.

Kendisini Alanya Kaymakamı olarak tanıtan ve para isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini ifade eden Özdemir, vatandaşın bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine alet olmamasını istedi. Özdemir, "Ben kimseyi arayıp para istemem. Vatandaşımız bunu bu şekilde bilsin. Valilerimizin, kaymakamlarımızın böyle bir çalışması yok" diye konuştu.

Öte yandan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin afiş ve broşürlü çalışması devam ediyor. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği telefon dolandırıcılığına karşı sokaklarda, caddelerde vatandaşlara son 3 ay içerisinde dolandırıcılık konusunda uyarıcı 12 bin broşür dağıttı, 8 bin de afiş astı.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA